Thursday, March 27, 2008

GANGGUAN

Korg percaya tak pada gangguan..like buatan org ke santau ke..or ape2 la yg sewaktu dgnnya..mmm..for me bkn la tak percaya, sbb kat dunia ni mmg mcm2 jenis manusia ade..yg pendengki, tamak n sgla perangai buruk tu sll anta bnde2 tak elok kat musuh dia..tp tak sumer la kn..cume the way kite nk buang bnde tu..ade yg terlalu taksub ngn bomoh or dukun tu..bakar kemenyan dlm umah la konon leh halau hntu setan tu sumer..what the hell.kn ke bnde tu lg setan suke..nape tak alunkan umah tu dgn puji2an, bacaan Al-Quran..kan br betol.at least psg kaset ngaji pon ok la..

what im try to say.mm..susah nk caya actly.sbb me mmg jenis tak berapa nk caya bnde2 ni..tp klu dah kene btg idong sndri I have to admit.last week blk kg actly for goods..tp ade yg bad nye..for my skin allergy we tried a conventional way,met ustaz and let him see whats the prob.n the 1st word came out from his mouth is “gangguan” im having the gangguan.and he also asked me “ade gado ngn sape2 ke..” perghh..what thats mean? Mcm sumthing org tuju2 ke ape.tp dia tak ckp detail..

mmm.rasanye dah idop dgn baik, aman damai & tenteram bagai..wpon ade tak puas ati dgn org takde la smpai nk bermusuh..tp…mmm..mls la nk caya sgt..everything yg ustz tu bg dah gune tp blk utm my skin stil not ok..n the other day gi klinik amik ubat br ok..

tp I have to admit this time..yie told his father about my sickness..tak la skit pon…n abah mnta name penuh myself ngn mak..dia soh org kg dia tgk kn..n guess what? Pokcik tu pon ckp sumthing is with me..GILERR..n dia ckp dah teruk..soh gi kelantan cpt utk berubat..perghh…ape bnde sume ni eh..

I dono..klu betol bnde tu ade dlm bntuk ape..sbb gatal2 tu klu mkn ubat dia ok..biasa klu 'pnyakit' tu mkn la sgla ubat ape tak elok kn..tak taw la klu dia anta dlm bntuk lain…slma ni me tak rs ape2 yg pelik pon..my health tip top..xde nk pening2, batuk ke demam sll pon..mkn dlm kot?? Cant believe this..bile nk gi kelate..takkan nk gi sn semate nk berubat..kompem mak tak kasi mcm dah takde tmpt dkt utk berubat je..hehe…tunggu la after presentation nti gi sna menjemput skli.

Kalau betol bnde tu ade tak taw sama ade org anta atau ‘dia’ singgah je..tp klu singgah patut tak ape2.. ‘dia’ teman je..betol ke?? Not sure la…klu ade yg anta sape..'org tu' ke? Dia anta melalui ape..jupe tak pnh.smbang ape tah lg..sejak bile dier anta..skit ni sejak nak kwin ke..tp klu pokcik tu kate dah teruk maybe bnde tu dah lama..ntah la..klu pk smpai bile pon tak abis..klu betol bnde tu ade hrp ade la jln keluar nti..

“smg diriku ini dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki..berpeluang hidup sbg isteri dan berbakti pada keluarga dan suami..berkesempatan beribadat dan bertaubat kpd penciptaku.aminn”

No comments:

Related Posts with Thumbnails