Friday, August 1, 2008

0

mak sll pesan kalau siang ari gembira sgt nti mlm lain yg jadi..mmm..tu la yg berlaku pd dr ku ini...huhu..ape yg jd ???
x la teruk sgt tp rugi gk la RM14.60...
duit ape tu???
tu la nilai tmbang bus dr JB ke Melaka..ade phm???
x phm lg??
kene beli tiket lain sbb dah kene tinggal ngn bus..huhu...arini dlm sejarah tol..xpnh2 kene tinggal wpon slmba je gerak lmbt..share ngn KKKL tu dah kene lelong kot...sampai ati...

waaaa sedihnya...xtaw nape sedih sgt..bkn sbb kene tinggal bus..nehi.nehi...mmg smnjak 2 ni cpt tol sedih..rndu org yg jauh di mata~tp dkt di hati..InsyaAllah...

rndu B yg akn start trainig lain minggu dpn..msti dok atas kapal je wpon x blyar..nk kene repair kpl n blajar psl kapal tu..susah la nk sms..1st oct ade possibility b gi blayar ke Korea..ya Allah..Kau kuatkan la ati hambaMu ini..yg dekat ni pon tak tertanggung rindu..ni kn pulak belyar..gi sana je mau mkn ms 1bln..gi blk 2bln la..tu atas kpl..ade line x..cmne nk sms..nk 3G lg..huuuuu..sedih..cmne idop tnpa B.msti sunyi..
rndu mak n ayah yg suke sakat wt yg lain mrh n senyum sndiri~ktorg yg geram dgr n tgk.. abg gg yg lbh prihatin kat adik yg lain, kak iza yg~ingt la psn org aritu..huhu.., azief yg botak~geramnye kat takcik niii, ijai yg sgt protective, ajim yg suke nyakat, maman yg syg org lain dr org..huhu...along hasri xleh rndu..bhya..laki org tuu...
nape sdh bile teringat semua..ati kosong...rindu...adekah org je yg rndu n ingt yg lain..huuu...b pon mcm x ksh je x jupe..betol2 lost...*sad*

td YM ngn Ras..after dia taw keadaan ktorg yg PJJ~perkahwinan jarak jauh, dia ckp "kau mmg tabah. smga jd isteri mithali" mudah2an la...td Ilah dtg dia ckp "mmg la..isteri navy mmg tabah.." tabah ke ejau? br tuhan uji ckit, dgn cacian org yg jiwa kacau, dah xleh kwl amarah..biar la..smga Allah bukakan pntu ati mereka utk berubah...

td ade somebody tglkn msg kat shout out blog..sape kah dia..x taw la plak..then bkk la blog dier..wooo..wife of navy also..ade la bc blog dia ckit sbb nk taw siapa dia..hi PN EPI..slmt bknalan..may be kite leh jd fren once my hubby n i pndah Lumut, tu pon if u both ade sana lg la..ok lets continue..mmm x sngup nk baca blog dia abis2..takot nti sedih sndri..keadaan kami lbh kurang sama.but she's lucky..leh gk dok ngn husband wpon laki sll out station...me?? 2 weeks only we spent time together...mber yg dgr sume ckp "siannye ko"..ye..mmg sgt kesian.but who's care..apekan daya..ini plhn kami..ktorg kene lalui dgn tabah...smga dgn kejauhan ~ wujud ke perkataan ni~ kami akn lbh bljar menghargai dan memahami each other..
Tiap org Allah akn uji ikot kemampuan msg2..tak perlu menangisi ape yg terjadi kerana tiap yg terjadi Allah janjikn dgn yg lbh baik.tak perlu mengungkit kerana ape yg telah terjadi msti ade hikmahnya.itu kuasa dan ketentuan Nya..kite hnya manusia yg lemah yg hnya mampu merancang..tp Allah jua yg tentukan segalanya..tabah la wahai hati dlm mghadapi ranjau idop ini..pjlanan msh jauh dan mcm2 yg perlu kt tempuhi kelak..smga Allah tetapkn ati kite dgn iman, penuhi ati kite dgn kasih syg yg berpanjangan..

No comments:

Related Posts with Thumbnails