Saturday, May 30, 2009

Baei's Big Day

Dlm kesibukan siapkan keja smpt gk kuar tgari td, menghadiri kenduri kahwin Baei, iaitu rakan setugas di lab marine suatu tika dulu ~RO engineering ye merangkap pengapitku dulu..


bersama pengantin.. ngn ank sape tah


terkebetulan lak bj sama ngn tema dia.. ms dia anta kad kat lab smlm mmg dah agk tema dia kuning bila tgk kad dia kuning.. tp nk wt mcm mane.. tgl 1 je baju kurung yg ada ~mmg standby utk gi kenduri dia yg lain dah bwk blk umah.. mcm tuan umah lak kn..


nk citer sikit psl Baei nih.. nama betul dia Arba 'eiyah bt Mohammad Shah, 28thn. tp slmba je ber'kau' dgn dia.. mula jumpa ingtkn sebaya.. kecik molek je orgnya ~tinggi sikit dari sy untung org kecik ni nmpak muda sokmo.. huhu.. ayat memuji diri sendri tuh.. wlaupun orgnya kecik tp pikiran matang.. kalau sembang, cerita ape2 kat dia ~hal ati dan perasaan msti dia bg nasihat pastu.. takde la nk menambah jadi fire stone..


skng ni dia jd cikgu kat.. mane eh.. lupa dah tp kat JB la.. sbln pas kwin nk resign and dok ngn laki dia kat Shah Alam... oo ye.. dia ngn laki dia jumpa ms bljar kat UTM.. dorg ni bdk Elektrik.. husband dia org Kelate dan yg bestnya bapa mertua Baei adalah pengetua MRSM Muar zmn ktorg ~Hj Shafie ape yg best tah. huhu.. td nmpk la pengetua tp tak tegur pn. kalau tegur bkn dia kenal pn kn.. so wt dek je la.. hehe..


psl wedding dia td mmg meriah dan mewah.. pelamin bwh khemah tp bkn kanopi.. khemah 3segi tp tinggi.. meja mkn bkn meja pnjg mcm biasa tu.. meja bulat mcm kat hotel sll buat.. suasana mcm dlm dewan/hotel pn ada.. cantik sgt.. bunga idup merata lak.. tp bunga idop yg cantik2 la mcm orkid, ros, ape lg ek... bkn bunga taik ayam hoccay.. takde gmbr lak.. rugi tol tak snap pic khemah n pelamin dia.. lg 1.. kek dia cantik dan nmpk mcm sedap.. coklat.. nyum2.. huhu


***updated gmbr pelamin dan kek.. grabbed from Fs adik beliau..







penemanku.. nini.. TQ a lot laling.. gemoxnye sy..


ktorg smpai rumah pengantin nk pkl 2.. singgah Angsana beli hadiah dulu ~rumah dia blkg Angsana je.. smpai gi mkn dulu with out jumpa pengantin.. pas ktorg abis mkn pengantin br bersanding.. so tunggu dorg siap sanding n mkn br dpt jumpa pengantin.. tp tak lama pn sbb pengantin tgh bz.. ktorg pn nk beredar dah.. ms blk leh lak jem kat Angsana.. br teringat ari ni kn ada Jom Heboh kat Danga Bay.. lama tak gi.. latest gi kat Bkt Jalil thn 2005 kot.. sob sob.. nk gi Jom Heboh.. sape nk bwk..


last but not least.. gmbr smntara tunggu nini smpai.. haha.. smpt lg tuh...


sy comel kn...



bestnya tgk kwn2 kwin.. ayat mcm tak kwin lg je.. hehe..



ps: mr hubby on da way blk KK dr Singapore..


No comments:

Related Posts with Thumbnails