Thursday, May 21, 2009

Moving Part I


Finally..

im at a new place, but i had been at this block on 2007, just in different room..~terkenang lak zmn B amik dan anta gi keja.. here was the place.


sbrnya mls nk pindah sbb next month dah nk balik. so kena pack dan unpack byk kali lak. tp nk wt mcm mane. Jumaat ni ada PALAPES lelaki nk msuk. nk tak nk kena la kuar. kalau pompuan tak kisah. leh je dok kat blok tu.. tp sy dah pack siap2 asingkn yg nk guna ngn tak. so yg tak guna tak yah usik. just unpack yg nk guna je.. bijak kn.. hehe


stlh 2 ari naik turun opis kolej akhirnya smlm amik kunci bilik baru. kena sewa bilik sbb dah tak jd Pembantu Felo lg.. sehari RM4.50. so sbln RM100++.. tp tak taw kena byr ke tak sbb K.I.V lg.. spttnya ms nk msuk dah byr. hrp2 FOC la.. hehe...


smlm minta tlong ilah angkat brg guna keta dia. actly tak jauh pn blok baru S25 ni dr blok lama S19.jln br bape minit. tp sbb nk angkut semua brg so mnta tolong ilah.. kalau jln kaki mau kurus.. pnt gila.. naik turun angkat brg dr tingkat 3. seb baik la bwk turun dan blk br takde tngga ~aras bwh.. kena timbang ni kot2 turun 2kg ke.. hehe


dlm proses mengemas di bilik lama

semua brg yg telah diangkut ke blk baru

nmpk mcm tak byk je. skali dah kumpul2 semua kena buat 2 kali trip gk.. seb baik la tak jauh sgt. tp maybe nti tiap kali blk umah kena bwk brg sikit2 so ms fmly dtg amik tak la byk sgt.. kalau tak kena bwk van lak.


FYI bilik baru ni kecik sikit. mmg bilik utk sorg. bilik lama tuh besar, bilik double dpt kelebihan dok sorg.. ;) tp tak kisah sgt la sbb dok sorg kn kecik ke bsr asal selesa. gpun kat blok ni sy tak keseorang sbb Kak Mala dan kwnnya pn stay kat cni. so ape2 hal ada la mber..


ms kemas2 smlm adalah beberapa brg yg berharga tp terpaksa buang.. salah satunya adalah


bunga konvo dr B n fmly mber


syg woo nk buang. tp nk wt cmne.. bunga dah kering dan berabuk bkn leh buat ape. tak pe la.. insyaAllah tahun dpn konvo lg.. mnta benda lain yg leh simpan lama la.. huhu


2 comments:

R i z a said...

teringat aku setiap ujung sem..cam nila gak aku dulu..uu teringat kehidupan kat u

liza said...

taw takpe.. huhu

Related Posts with Thumbnails