Wednesday, May 20, 2009

Reunion of SC3 in the Making


hi..


beberapa entry yg lepas sy ada mention psl reunion class sc3 MRSM MUAR batch 99/00 kn.. so this entry nk cerita sikit byk psl mcm mane dpt idea nk wt reunion ni..


actly it was me yg proposed. mula2 msg kat friendster mber2 ni tnya bila nk jumpa.. its been 9 years ok.. semua pn dah ada life msing2. so nk tunggu bila lg kn...

pastu terpikir lak nk create yahoogroups utk class ktorg. senang sikit ape2 email situ every one will know. so msg again kat friendster minta email. dan sy yg tak byk kerja pd ms itu pn create la yahoogroups.. oleh kerana sy yg memulaknnya so sy telah diberi tugas utk organize this reunion. its not a big deal.. until now ktorg dpt kumpul almost all members. ada 2 org je msih missing in action. named Rahidah dan Aida..


psl tarikh reunion tu ktorg wt poll.. negara demokrasi kn so kt kena la amalkan jugak.. nti takde la hurt feeling bagai.. dan tarikh yg dicadangkan adalah July dan Aug. setlh poll dibuka slma seminggu akhirnya 15th Aug menjadi pilihan majoriti.. so here we go.. the 1st GRAND REUNION of SC3 will be held on 15th Aug 2009.


about the venue. still used the same way.. byk sgt pilihan yg ada.. 10 places yg dicadangkan.. dan result msih lom dikethui lg sbb dlm proses mengundi lg..

nk taw tak tmpt2 yg dicadangkan.. lets see..

1.Melaka ~place i was born. kerap dah smpai wpn byk lg tmpt tak pernah pergi
byk tmpt yg leh gi..... pantai (tp tak taw pantai mane yg ok..), waterworld. kalau tak nak main air jln2 kat bandar hilir (A famosa, kapal portugis, menara taming sari, leh naik cruise mlm2.cantik) , ayer keroh(leh gi zoo, tmn buaya dll)..

2.PD ~pernah gi beberapa kali. latest gi seminar on 2008
semua tau ni pantai kn.. hotel byk. tp pantai kat sini cantik lg ke??

3.Gunung Ledang ~pn dah pernah sampai few times. latest 2005 maybe.. pnjat smpai puncak lg
air terjun. tp ada pool kalau sape2 yg allergic air sg. dont wori ada resort yg not so bad. x perlu dirikan khemah. stil leh buat aktvt n bbq.. jauh sikit je dr muar.. nk jenguk2 maktab b4 dismiss leh je..

4.Pulau Pangkor ~went there once with hubby last year
dkt Lumut.. dr kl dlm 4jam lebih... dr Lumut ke Pangkor dlm 30mnt je.... tmbg feri murah RM10 two ways. kalau nk snorkeling sewa boat dr pangkor ke pulau kecik lain dlm RM30. dlm pangkor sndri kena sewa kndraan utk gi mana2. motor ngn van je disediakan.. kalau ramai2 leh amik van la kot. tp kalau yg nk gerak individual leh amik moto.. RM25-50 sehari. tgk la peak time ke tak..b4 or after blk dr pangkor leh jln2 kat lumut waterfront.. cantik gk..

5.Pulau Tioman ~tak pernah jejak lg
dr kl 4jam lbh ke mersing.. dr mersing ke tioman kalau naik feri tmbng RM35 sehala amik ms 3j.. kalau naik speedboat RM45 sehala tp 2jam je.. dlm pulau tu takde transport.. nk kemana2 kena jln kaki.. hotel semurah RM40.. tgk time la..

6.Summerset Kuala Rompin ~pn xpernah smpai lg
byk aktvt yg adventure mcm kayak, cycling, jungle traking tp lalu kubur org asli.. tepi laut leh main volley ball.. leh la nk buat bbq or game or unggun api ke.. dr kl lbh kurang 3jam 30 mnt..

7.Genting Highland ~dah pernah gi few times. latest on 2005 kot
kalau nk main2 leh la gi sini.. nk wt aktvt sesame kita ada tmpt ke.. dr kl dekat je ni.nak jimat naik bus dr pudu or kl central... dr jb pn ada direct bus ke genting

8.Cameron Highland ~br je gi raya tahun lepas
kat sini byk hotel tinggi je kn.. so takat nk jln2 sama2 leh la.. nk wt aktvt main game takot takde tmpt je.. wt bbq leh diusahakn. kalau org hotel tak mrh la..

9.Bukit Tinggi ~xpernah smpai lg
kat phg.. dr kl dekat je. bgnn cantik2 mcm kat obersi lak..leh main bowling, badminton,berenang, naik kuda, jungle traking pun ada tapi kena bayar.nk msuk kena bayar dlm rm17 sorg. kalau menginap kat sana bil penginapan termasuk sekali dengan harga tiket msuk. tmpt ni sesuai utk tenangkn fikiran. tak sesejuk genting..

10.Fraser Hill ~pn xpernah smpai lg
dr kl about 2hrs je. tmpt sejuk leh sewa villa terus n wt bbg n game..


so far da favourite places adalah Bukit Tinggi dan Tioman. tp kena pk gk aktvt apa yg leh buat kat tmpt2 tertentu.. so just wait until poll ditutup..


what matter it is. sy akn psti kn reunion kali ni jd sb i already bought tikcets KK-KL-KK for two. tp smbil2 cuti puasa di kg bersama family..

ps: sy tntu la undi tmpt yg tak pernah smpai lg..


No comments:

Related Posts with Thumbnails