Tuesday, January 4, 2011

Kisah Demam Azhad

Tajuk macam hape!!!!


Alhamdulillah..

tika entry ni di type, badan Azhad dah tak panas lagi.. lama gak dia demam kali ni.. kalau ikutkan ni 1st time azhad demam panas, tu yang kami risau sangat.. before ni kalau demam pun acah-acah je. kejap panas, kejap normal balik suhu badan dia.


azhad start demam hari jumaat. petang tu abi dia dah rasa badan dia panas. tapi ummi dok sangkal, cakap kalau tangan kita sejuk memang pegang orang rasa panas.. tapi dalam hati mengiyakan juga.. malam tu, abi takde gi dinner sempena new year, ummi dengan azhad je.. rasa badan azhad panas.. cuak dibuatnya.. tapi just buat apa yang patut.. bagi makan, makan ubat, tampal kool fever dan tidurkan azhad. payah gak azhad nak tidur malam tu.. pkl 11 lebih baru dia tidur.


putih la pulak anak ummi ni..



hari sabtu azhad demam lagi. tapi suhu badan kejap panas giler, kejap panas sikit. tapi masih panas dari biasa. hari ahad azhad tak kebah juga. sudahnya kitorg bawa gi klinik 1malaysia. kalau ikutkan malas sebab tahu mesti doc bagi ubat je. tapi sebab risau, kitorg pergi je. suhu azhad hari ahad tu 37 deg.. macam tak percaya je sebab badan dia panas. balik dari klinik bg makan ubat, nampak sihat sikit. siap boleh main-main, jerit-jerit, gelak-gelak.. lega rasa tengok dia dah sihat.. tapi bila malam, badan azhad panas balik. merengek je.. tak sedap badan agaknya... kepala tu tak payah cakap la, bukan takat lumur kepala dengan air daun bunga raya, dengan bunga sekali kitorg campur. siap tilam pun basah lencun.. huhuhu



boleh main lagi.. *abaikan background




semalam, isnin pagi badan azhad panas lagi.. tengah hari ktorang keluar uruskan hal sikit, azhad mengamuk je.. orang demam diusung kesana sini. kalau kita orang tua dewasa demam pun marah orang bawa kehulu-kehilir.. balik dari keluar tu terus mandi, makan dan tidur.. sampai la ni. rasa badan dah tak panas, peluh je menggantikan panas badan tu. Alhamdulillah.. dah kebah la tu kalau dah berpeluh. sepanjang demam ni langsung tak berpeluh. selimutkan dengan selimut tebal pun dia tak buang. biasa tu, selimut nipis a.k.a kain napkin tu pun dia buang..



kepala sangkut kat bawah kepala katil




gambar atas sebelum kitorang keluar tengah hari tu.. demam-demam pun aktif lagi. sampai tersangkut kepala kat bawah kepala katil tu. tak leh gerak baru dia bising-bising minta bantuan.. huhhu..


bila abi azhad cakap, "demam azhad pindah kat abi" taw apa saya jawab?? "biar la orang tua demam. budak demam risau macam-macam" itu la power of love ibu terhadap anak.. so hargailah ibu kita.. apa yang kita rasa sekarang, sama jua apa yang ibubapa kita rasa terhadap kita.. huhuhu..


later, akan cerita pasal kisah entry sebelum ni...

ermmm.. dapat good news hari ni.. tapi macam agak frust sikit sebab macam wrong timing.. apakah?? orang terdekat je yang taw.. will revealed later once dah confirm..

daa...

6 comments:

Ira said...

Alhamdulillah, azhad da sihat. Mujur umi x keje ek, blh monitor azhad tiap masa. Abi dia demam xpe ek? Hehe.. Dari bdk demam, biar la kita demam kan.

Apa good news tu agaknye ek??

liza said...

hasdi, tu la.. bila malam berjaga tu terus la terfikir, kalau ibu2 yg bekerja cmne la kn.. confirm tersengguk-sengguk kat ofis. silap2 anak demam, mak yg mc.. huhu...

betul. biar kita demam dari ank yg demam. kita demam pandai la cari ubat. anak kecik cmtu bukan tau apa. tahu nangis je.. lain lah dah boleh cakap mana sakit, mana tak kena kn.. huhu

good news?? jengjengjeng.. hehe

Ira said...

tu la.. member ofis aku ank demam diaorg el. nk wat camne, terpaksa la kan. mc doc x kasi. kene la amik annual leave.

hehe.. x sabar nk tggu reveal good news tu.

DiLLaiLa said...

sian azhad..semalam sufia pon demam..seb baik acah2 je..huhu

liza said...

hehe.. tunggu..

liza said...

dila, demam acah2 ok lagi.. ni demam panas.. risau je.. huhu..

Related Posts with Thumbnails