Sunday, January 16, 2011

Jatuh Katil LAGI

Anak korang pernah jatuh katil? Apa perasaan korang masa amik baby tu??

PERGHH.. sure sedih + risau..


Azhad?? BANYAK kali jatuh katil. mula-mula tu tak jatuh ke lantai terus. ada jatuh dalam bakul sebelah katil. ada jatuh dari tilam ke katil. ~boleh refer entry ini..

yang betul-betul jatuh dari atas katil ke lantai 4 kali KOT.. tu yang saya ingat la... yang latest ni pagi buta tadi.


biasanya saya takde la risau. bukan tak risau, tapi risau sikit je. tapi incident pagi tadi memang betul-betul buat saya risau dan sedih. sebab baru 1, 2 hari lepas azhad jatuh. ni jatuh lagi. lepas azhad berjaya dipujuk dan ditidurkan oleh abi dia, mengalir air mata ni. risau dan takut if apa-apa yang tak diingini berlaku. long term effect.. minta-minta dijauhkan lah..


jatuh semalam tu gara-gara ummi tidurkan azhad, tapi ummi yang tidur dulu. azhad tak tidur dan main sorang-sorang.. sudahnya jatuh kat hujung kaki katil.. lepas ni tidur bawah je la. daripada jatuh manjang..


semoga azhad sihat selalu..

8 comments:

Ira said...

smga azhad yg cool sihat & xde apa2 yg x diingini blku. tido bwh je la kalo camtu.. kalau letak tilam kat tepi katil pn, kalau katil tggi sakit gak dia..

liza said...

mmg ingat nak tdo bawah tapi kalau depan tv dia susah nk tido.. tak kan nak buka katil lak.. huhu

mama qistina said...

saya dengan anak dengan suami sejak dari lahir terus tido bawah...dah tu pulak dok depan tv bila ada cerita best best saya tinggikan kain selimut supaya dia tak silau hahaha...

liza said...

huhu.. dah biasa ok.. ni dari kecik dah biasa tidur senyap sunyi.. susah nk tgk tv.. huhu

ummu ahmad said...

Ahmad pun jatuh katil gak. memang risau sebab tak kepala yang bergegar tu,huu.

takkan nak tukar katil kita tu beli baru yang ada divider kan?
confirm memang xjatuh kalo gitu.

tapi skg tgh training Ahmad tidur kat baby cot dia sendiri. insha Allah nnti dia biasa la tidur sndiri nnti.

oh ya, selamat balik ke KL ye =)

liza said...

ummu ahmad,

nk train azhad jugak tapi penat la nak kena bangun malam nyusu.. huhuhu.. macam mak sy cakap, turun tahta la. tidur bawah.. huhu..

yeaH.. KL, wait 4 us..

ummu ahmad said...

dah 8 bulan azhad still bangun malam lg ye?
kerap tak dia bangun. i ingt bb dh 6months ++ x bangun malam dah tido smpi pagi.
bb i bru 6ms still bgun gak..mcmn nk bg dia tidur smpi pagi? huu

liza said...

yup.. bgn menyusu biasa 1x je. tapi bangun nak peluk tu selalu.. huhu.. dah biasa peluk agaknya. tu la, ingat dah makan solid food boleh lena sampai pagi.. huhuhu

Related Posts with Thumbnails