Monday, April 25, 2011

Penat Tapi Enjoy Sangat!

Assalamualaikum..


Weekend lepas pack betul! Janji nak jumpa my bestfriend terpaksa di cancel last minute.



Sabtu, pergi warehouse beli barang. barang yang orang pesan takde, tibai barang lain. yang semestinya comel.. will upload soon. Petang tu cadangnya nak singgah rumah emak tapi terpaksa di cancel last minute berikutan adik mr hubby yang interview untuk kemasukkan ke UPNM baru sampai dari Melaka. so pergi Terminal Bus Selatan (TBS). setelah seminggu di interview (ujian kecergasan, ujian bertulis, ujian lisan dsb) adik hubby, Fahmi dapat masuk UPNM ~kira macam ATMA dulu la. Tahniah!



Ahad tu kami keluar pukul 8am untuk hantar Fahmi dan kawannya ke bus station, nak balik Kelantan. lepas hantar budak-budak tu kitorang terus pergi rumah mak.. masa sampai tu nak dekat pukul 10am. lepak-lepak. azhad main-main dengan cousins, uncles dan aunties. azhad dapat cover tidur balik dalam sejam je.. pukul 130 pm kami gerak keluar sebab ada appointment di Kota Damansara. nak tahu appointment apa? tengok bawah!!!








harga below RM100. kalau tak, takde maknanya saya nak ambil package ni.. tengok bawah lagi!!









murahkan? for me murah lah. sebab tak pernah ambil gambar studio macam ni so tak sure la normal price berapa. tapi its affordable for me. so saya book lah.. memang dah lama nak ambil gambar studio tapi kalau cakap dengan mr hubby, confirm dia bagi 1001 alasan. this time saya book tanpa beritahu dan tanya beliau. after dapat confirmation date dari pihak Kiddie Fotolab baru saya inform hubby.. saya bayar, so dia tak boleh cakap apa la.. huhuhu



Masa photo shoot session, Azhad was good. walaupun dia keletihan dan mengantuk (bangun awal that day as mentioned above) tapi dia bagi kerjasama yang best! tapi penat juga lah nak bagi dia gelak, senyum dan pandang camera. toys banyak sangat dan azhad sangat fokus pada mainan dia sampai susah nak suruh dia pandang camera.. abi pula sakit gigi so tak boleh nak agah azhad sangat. luckily their assistant, which wife kepada cameraman tu sangat pandai main dengan budak. dia yang beria sangat agah azhad.. sampai melompat-lompat. the assistant, bukan azhad.. huhu.. they did a great and wonderful job.



this coming 1st mei is our photo viewing session.. really can't wait to see the photos. we just hope the photos turn out nice and great!



Cuma i thought ada ambil gambar mummy and baby je as dalam picture iklan tu. tapi non hado.. semua gambar azhad seorang, tapi different style. finishing baru ambil gambar family.. tak teringat pun nak tanya masa diorang bagi briefing tu.. huhuhu.. tapi tak kisah lah. asalkan ada gambar studio buat azhad. actually macam birthday gift juga lah.. dari ummi untuk azhad nayli.. hehe..



Bagi siapa-siapa yang berminat boleh try click Kiddie Fotolab sebab this promotion valid until 30 april. who knows if they still have free session, so u have chance to enjoy the moment..



photo shoot tu berlangsung selama sejam lebih. almost 2 hour gak la.. hampir pukul 4ptg kami selesai. sepatutnya pukul 4pm tu ada date dengan my bestfriend iaitu Yong at The Curve tapi terpaksa canceled last minute sebab kesian azhad keletihan dan mengantuk. tambahan pula dia dah start berair hidung. nasib baik lah Yong tak gerak lagi time tu. dia masih di Shah Alam, will take 45 minutes to reach The Curve, dengan keadaan hujan lebat petang tu i thought it will take longer than that. so i decided untuk canceled. may be next time ye my dear..


saja selit gambar konvo aritu. dah sebulan baru tgk cd yg diberi.. huhu



ok lah. till then.. daa~~

5 comments:

~dYaHaHa~ said...

mahai gak yg sis beli nih..i pon baru purchase kat MAD baru RM47

http://www.milkadeal.com/r/13079

cuba sis tengok...

liza said...

tu la.. yg rm47 tu promotion baru.. yg saya punya tu konon2 sempena mother's day.. kedai sama je tu. huhu.. tak pe la. nak buat macam mana kan..

~dYaHaHa~ said...

hmm..besh x yang photog die? helpful ke x? ur baby mesti chumel and pandai posing..hihi..xtau la my rifhan cane nnti..takot die xnak pose je...ngeee! btw, kite baru dpt tau klu nak minta softcopy sume gmbar2, kena tambah duit ek? u dolu amek softcopy ke x?

liza said...

insyaAllah ok sbb wife photographer tu sedaya upaya akn buat spy anak kita senyum/gelak. time photoshoot azhad ari tu dia tak sihat sgt + ngantok tp alhamdulillah la ok.. yup, kalau nk softcopy yg lain kena tmbah duit. nanti diorang akan offer pakej.. pricey tp worthy la kot sebab tu je la kenangan untuk anak nanti.. huhu

mynameismy said...

slm. nak tanye. u beli pakej utk berapa pcs gambar? how much? kalau ambil semua skali gambar tu berapa rm?

Related Posts with Thumbnails