Tuesday, April 5, 2011

Separuh Sudah Selesai..

Assalamualaikum..


Alhamdulillah..


Separuh perjalanan sudah selesai.. eh! ni cerita pasal apa pulak??


kami. purple mode.


saja je tepek gambar ni sebab sweet je.. huhu..


Actually entry ni berkisar sekitar majlis pertunangan adik saya, ijai pada 2 April 2011.. tunang dia orang melaka. satu taman dengan rumah mak di melaka. siapa sangka. kami membesar di KL, tapi ijai bertemu jodoh dengan orang kampung kami. harap-harap ikatan ini akan bertahan sehingga ke jinjang pelamin dan seterusnya sehingga akhir hayat.. majlis nikah dan bersanding belum ditetapkan. mungkin setahun atau lebih. tapi bergantung pada kewangan si bakal pengantin. hehe..



cincin risik dan tunang disarung ke jari manis oleh nenek kami



gambar dari tepi je lah. belum rasmi tak nak tepek gambar penuh. tak surprise pula nanti.. huhuhu..



5 dulang hantaran dari pihak lelaki bertemakan ungu



dibalas 7 dulang hantaran bertemakan hijau..


inilah dia adik saya yang bertunang itu. umur tahun ni baru 26 tahun. tunang beliau muda 4 tahun, yakni sebaya dengan adik saya yang second last. huhu..



last but not least..


saya dan yanie sebelum pergi rumah pihak perempuan..




saya, kakak, ajim dan azief..



gambar ni kitorang on the way ke rumah perempuan. kitorang jalan kaki je. sebab satu taman. tak berbaloi rasanya naik kereta..


ok.. nanti sambung lain. nak cerita pasal aktiviti 3 april. tapi takde gambar tak syok pula. tunggu orang lain upload kat fb tu bila la agaknya.. huhu


daa...




2 comments:

Ira said...

wah.. bakal tambah ahli keluarga baru la ek family ko. semoga adik ko & pasangan kekal bahagia hingga akhir hayat. Azhad da besar la.. xnmpk cam 11 bulan pun. Macam da setahun lebih je.

liza said...

insyaAllah. tahun depan kot.. huhu.. betul2 mmg nampak macam budak 1thn lebih.. hihi..

Related Posts with Thumbnails