Monday, October 13, 2008

Insiden semasa exam..

It’s been sooo long I don’t write about Hot Chat’s topic, rite? Biasa la kn kalau dah bgn lmbt mane smpt nk dgr pn.. but these 2 weeks saya mcm sgt rajin bgn awl.. smgt lepas raya kot.. huhu.. ye la tu.. poyo je.. actly berkuatkuasa 26Sept Marin Lab akn dikunci tepat jam 5pm.. no more blk lewat or duplicate new grille’s key.. so kena la gi Lab awal ckit.. huhu.. ckit je la.. n this morning I had listened to Hot Chat at Hot.fm and the topic is about Insiden semasa/sebelum/selepas exam.. ni msti sbb arini start exam PMR kn..

wishing a very GOOD LUCK to Maman who’s taking a PMR today.. bgn pg td tgk ada sms from Maman n trus call tp Maman dah gi skolah.. trus ngalir air mata.. very sentimental huh.. sedih sbb x sempat bg kata2 smngt kat dia.. plus kata2 mengugut.. hehe.. ape2 pun ketahuilah oleh mu wahai adikku, kakakmu ini sntiasa mendoakan kejayaanmu dan insan2 kesygn disekelilingnya.. cehhh berdramatika la plak..

about Hot Chat’s topic, huh.. some unforgettable incidents happened to me on sem1 session 2002/2003.. it was my 1st semester at UTM.. what happened to me?? Ija u must know n remember this too rite? it happened on my Matematik Kejuruteraan final exam. Ija n me stayed up a night b4 the exam. tp bkn takat stay up ckit2 je.. nih smpai tak tido semalaman.. n the exam adalah pd pg ari.. so bajet after blk exam akn tido sepuas-puasnya la kn.. tp taw tak ape yg terjadi.. huhu sgt sedih wooo.. on the exam.. im blank.. totally blank.. I can’t even answer the simplest question.. n had cried on my seat.. ade la few frens thought I was sleeping but they don’t know how I feel on that time.. very pity huh? but gratefully i pass the subject wpon tak lah dgn cemerlang. wlaupon I supposedly can pass the subject dgn cemerlangnya.. I got about 10 of 40.. seb baik la carry marked paling cemerlang among other friends.. so lulus la jgk.. klu carry mark tak lepas spruh msti kena repeat x psl2 je... so pengajaran yg leh di ambil selepas kejadian itu adalah.. I have to sleep b4 exam at least 2 to 3 hours..

ada lg satu adegan yg menyayat hati.. ahakss.. it also happened on the same semester.. my last paper on that sem.. Static.. the examination was held at Dewan Sultan Iskandar (DSI) also di pg hari.. ms exam tgh berjalan, (exam leh jln ek.. huhu) ada bunyi2an yg sgt rancak.. ala2 hip hop ada, dondang sayang pon ada.. dan saya sgt sure rkn2 seperjuangan yg lain pn dgr gk.. ye la dlm DSI tu tgh senyap sunyi kn sure la leh dgr... cuba teka bunyi apekah ittew? jeng jeng jeng.. ittew adalah bunyi perutku.. tp perut bunyi bkn sbb lapar tp sbb memulas nk kuarkn isi2nya.. waduh2.. malunye.. hrp2 dorg yg dgr tu ingt perut lapar je la.. huhu.. ape la perut ni meragam pg2 buta nih.. dah la saya nk score paper nih.. xmo kuar dewan tgh2 exam kang kecewa lg lak.. n sprti yg dijangkakan saya berjaya dgn bergayanya for this paper..

So itu adalah antara kenangan2 semasa exam yg tak akan dilupakan.. huhu.. pasni tak merasa dah la nk duduk kat meja exam.. ade chance lg ke? mane la taw kot2 ade rzki lain.. huhu.. insyaAllah..

No comments:

Related Posts with Thumbnails