Thursday, October 2, 2008

Puasa @ KL

Hi.. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin

Arini dah raya ke-2 dah. azliza n yusairi dah kat Kerinchi pon.. tu je tiket ke KL yg ada. fmly yg lain sume kat Melaka lg. esok pg baru dorg gerak ke KL then ke Cameroon.. nk cite psl ari2 yg berlalu spjg B blk. tp kat KL je dulu. puasa n raya di kelantan akn di update kemudian.. hehe..

26hb Sept
B smpai kat LCCT dlm 430ptg.. ktorg (akak, maman, azief n me) amik B lmbt ckit.
ni si takcik ngn auntie.

ktorg terus ke Melaka.. buka beli makanan kat psr kat Alor Gajah n buka kat umah. B mkn ckit je sbb pedas sgt n tak lalu. pastu nk amik wudu' pn xleh thn sejuk.. mcm ade yg xkena je.. kol 10 lbh gk br ktorg gerak blk ke Subang. dipandu oleh Mr Hubby wpon B pening n x larat sgt.

27hb Sept
Ktorg smpai kat umah akk pkl 12 lbh kot. ni dia rupa si kecik tido kat pangku mama dia dlm keta..
keadaan B smkin teruk. bdn pns betol. tibe2 je leh demam. smpai LCCT sihat je. sahur kejut gk soh makan ckit n mkn ubat.. tp siang ari bdn masih mcm tu gk.. lemah je.. tmbahn kena cirit birit lak.. along ckp B kena something kat umah melaka.. ye la smlm ktorg blk kg tak bwk kunci umah so B buka pntu blkg.. terkena la kot. sbb masa mula2 azief tgk B kat umah tu pon tibe2 je azief nangis dgn dasat.. cadangnye nk kuar beli brg arini terpaksa di tunda..

azief ngn paklang yg demam..

kol5 blk umah mak. B ada beli buah avocado kat Sabah.. org ckp je bkn nk sgt pon tp B usaha gk cari sampai dpt.. huhu.. tq B.. besar2 buah, ade 4 biji. mak ckp kat KL kecik2 je buah tu. mhl lak tu. ktorg wt juice avocado 2 biji je. tp tu pn byk gile sbb buah tu besar. taw x rupa buah avocado mcm mane..
28hb Sept
B masih x sihat.. demam, bahu sakit n cirit birit.. pastu mak panggil Cik Midah urutkn. mula2 pas urut ok la.. tp lama2 sakit bahu blk.. memikul gamaknya.. ktorg kuar gi SOGO pas zohor. ngn maman skali. x dan nk beli ape sgt sbb B kurang sihat. gpon kuar lmbt n kena blk awl sbb nk buka kat umah. tp B dpt gk belikn utk fmly dia..

suami- try baju raya.. hijau+coklat..

isteri-posing tunggu suami try baju. .

pas pnt bershopping ktorg balik.. sgt penat.. sblm smpai umah beli makanan utk berbuka.. dsbbkn kakdek yg nk buka sama2 so kena la beli mknan.. ade ke patut.. tp takpe la.. bkn selalu pon.. ni adalah pertama dan terakhir ktorg berbuka sama2 cukup semua ahli keluarga utk tahun ni. Alhamdulillah Allah bg kesempatan gk.. seronok sgt. selera mkn B pn ok ckit dr sblmnya. mlm kol 930 ktorg bertolak ke Kelantan naik bus Mutiara..

No comments:

Related Posts with Thumbnails