Tuesday, October 14, 2008

raya@kelantan

Alhamdulillah.. genap 4 bln kami bergelar suami isteri.. cpt tol ms berlalu wpon rs lambat sbnrnya.. saat berjauhan mcm skng ni sumer pon rs terlalu lama.. tp bila bersama rs mcm sekejap sgt ms tuh.. mcm x cukup je.. jarum jam tu tak pusing full round kot.. byk escape kot tu yg kejap je hari berganti hari.. leh mcm tu?? huhu

dari aritu nk citer psl raya kat kelantan tp x berkesempatan.. ni ada sdkit ruang ni nk citer la skit.. huhu.. actly xde ape yg menarik sgt pn.. raya kat mane2 pn sama je.. cuma berada disamping insan yg lain la..

dlm bus.. huhu

aritu smpai kat kelantan ari isnin dlm pkl630 - slps pns bontot dok dlm bus dr 930 mlm.. tgari tu kuar gi psr Wakaf Bharu beli brg dapur utk wt lauk raya.. suddenly... leh lak muntah kat dpn kedai jual ayam. tp dlm longkang dpn kedai tu la.. aduhaii.. perut wt hal lak.. cirit birit telah berjangkit dr suami kpd isteri.. di tmbh ngn muntah lak.. tp stil teruskn gk puasa aritu.. batal ke x ek.. huhu.. kak da yg ikot gi psr tu ckp “ko ngandung ke” sejurus taw peristiwa memalukn tuh.. tp serius mmg x larat dah nk jln aritu.. smpai umah rehat je.. asik ulang alik masuk toilet.. passing baton ngn mr hubby kekdahnya.. letih.. xlarat.. rs mcm nk berbuka tp thn je.. rugi lak ponteng ari2 terakhir ni..

hajat dihati nk tgk keindahan mlm dgn disinari cahaya pelita x kesampaian dsbbkn sapik yg mls nk psg.. ada la bape bjk dia psg tp kat pokok.. ape kejadahnya tah… huhu..

ari ke-2 ktorg kuar gi KB beli ape2 keperluan last minute.. objective utama nk cari baju raya tercapai.. xde la vogue sgt sbb x byk choice gpon dah lewat ptg.. seb baik bj melayu b dah buat ms nk kwin aritu - buat hntaran.. mlm tu tlg cucuk satay n hero2 bakar satay smbil ank2 kecik main bunga api.. mm.. nk gelak dulu leh x.. haha.. ada ke Kimi yg nmpk mcm berani n degil giler tu penakut dgr bunyi mercun.. kelakar tol.. Isya yg mcm slow n diam tu relek je.. malu la abang ngn kak long.. huhu

ari raya menjelma lg buat pertama kalinya dsmbut dgn family baru.. semuanya berlalu sprti biasa.. gi smbhyg raya.. it was my 1st time huh.. after 24 years.. blk sbhyg slm ngn family sume.. mkn2.. gi ziarah sedara n jiran.. tp yg pasti n kompemnya.. betol la org ckp raya aidilfitri kat kelantan x meriah... sbbnya...

1st – x jln cari sedara sgt pn.. maybe sbb abah adik-beradik x ramai, n ma ank ke-2.. supposedly adik2 la dtg umah ma.. bkn kakak cr adik..
2nd – makanan raya pn x meriah sgt.. kuih muih tu lebih kurang je.. tp xde ketupat, lemang, rendang n until now saya x smpt lg nk mkn rendang..
sape2 yg nk wt open house sila la jemput sy.. n sape2 yg nk gi open house tp xde teman leh la ajak saya.. sy mengidam rendang.. maaakkkkk nk rendang ayam.. blk next week mak buat ehh.. seb baik mak smpt wt ketupat n kuah kcg b4 blk jhr aritu.. tp kat sana dorg biasa wt nasi dagang, satay, ketupat palas.. ada rs ketupat palas tp sori to say x kena dgn selera sbb cpt muak.. nasi dagang pn x jupe.. so mmg x rs mcm raya sgt pn.. sigh
3rd – duit raya pn mcm ssh nk dpt je.. kalau saya dulu even tgh blaja kat U pn still dpt lg duit raya.. tp kat sana br form 1 dah x dpt.. e.g. Sapik.. sian kn.. pastu bab bg duit raya lak misalnya kalau kakja dah bg kat sorg bdk tuh so mr hubby xyah bg lg kat bdk tuh.. kira mcm wakil la.. tp kalau ktorg kalau ada 3 org dwasa dlm umah tu, so bdk kcik tuh akn dpt dr each of them la.. mmm phm x.. huhu.. tp x taw la mmg cara dorg mcm tu atau fmly hubby je..

tema ejau yg x berape nk jd sbb bj asal x siap.. so rembat je kt KB. not so bad kn..

tp yg agk bestnya raya kat c2 adalah bunyi mercun berdentum-dentum non stop.. dgn kuatnya la.. bkn ckit2 je.. pastu smpai raya ke-2 pn org dok main lg.. ptt la rmai mgsa mercun yg kuar dlm paper org kelantan.. hikksss.. jgn marah aaaa... mmm.. tu la alkisahnya.. hrp2 lain kali dpt perbaiki sgla kekurangan diri.. hope time will changes me to be a better wife, daughter, daughter in law, mom to be.. GOD bless us..

ps:cite kat mak psl muntah pn automatic ayat yg sama mcm kak da kuar.. FYI.. lom lg la..

No comments:

Related Posts with Thumbnails