Tuesday, October 7, 2008

A Trip to Cameron Highlands

Wohaa… slmt kembali bertugas wahai petugas2 dimana jua anda berada.. perwiraku yg berada di lautan ari ni.. miss u la laling.. huhu..

U knows what? seminggu cuti my weight had increased so much.. 4 kg hoccay.. can u believe it? saya sgt tidak percaya.. mesin timbang tu rosak kot.. huhu.. ye la kn.. mkn tak byk mane pon tp berat naik mencanak.. ye ke x byk? mmm let me think..

puasa – xmkn.. puasa mmg la tak mkn kn..
bebuka puasa – mkn dgn mmm.. agk byk compare kalau kat hostel.. nasi, kuih dan kuih lg..
sahur – mkn nasi sbb bkn sll dpt mkn mskn mak
raya – mkn tp tak byk sbb xde ketupat, lemang, rendang etc
vacation – mkn nasi, jajan, cokelat, fruits etc utk hasilkan haba.. tmpt sejuk kena mkn byk bak kata lt yusairi

so kesimpulannya saya mkn dgn agk byknya ketika cuti menyebabkan berat naik mendadak.. so skng masanya utk dptkan semula ideal weight..

last weekend seperti yg sedia maklum, (for those yg dah taw la) we went to Cameron Highlands for 3 days n 2 nights. Jumaat tu ktorg (abg gg, ijai, azim, yie n me) naik wira bertolak dr umah dlm pkl 2 lebih n tunggu kenari (along, kakak, azief, mak, ayah n maman) kat rawang.. kol 3 lbh gk br gerak n sampai kat kem kat Cameron dlm pkl 6.. wpon luaran kem tu sgt lah usang tp dlm dia not so bad.. akk ckp umah tu umah Ketua Pengarah.. ade 3 bilik n complete gk la brg elektrik sume. so mmg sgt selesa la dan sgt sejuk.. tmbhan cuaca kat c2 ujan je. ggrrrr.. sejuukkk..
mlm dlm pkl 9 ktorg gi psr mlm Brinchang, dkt ngn kem tu je.. beli brg dapur, buah2 n mcm2 lg..

pemandangan kem Brinchang dr umah ktorg..
bunga yg sgt cantik di psr mlm..
buah jambu yg sgt manis berharga RM12 utk 2 bj.. ktorg kena tipu.. waduhhh…
buah cinta yg masam, mcm tomato pn ade.. nape la letak nama buah cinta.. cinta tu kn indah nape disamakan ngn buah yg masam ittew.. huhu..
buah apple cameron.. best lg apple yg biasa kite mkn..
mkn strawberry celup coklat.. wpon saya tak gemar ngn Ct tp nk try gk febret dia nih… huhu.. sedap gk masam n manis.. strawberry ittew masam ok.. xpnh lg mkn strawberry manis..
cendawan goreng.. yg abg beli sedap mcm selalu mkn. tp yg saya beli adalah cendawan butang.. tak sedap langsung..

sotong celup tepung x best gk..
b beli buah tampoi. rs mcm pnh mkn buah tu tp mcm baru 1st time mkn.. tp best gk la.. sweet potato yg best.. mak ckp mkn tu yg sbbkn kentut2.. tp akk n yie tak mkn pon tp still kentut2 gk.. myself n hubby berlawan2 kentut.. angin penuh dlm perut bergelora hebat.. huhu..
ari ke-2 ktorg kuar gi strawberry park n kebun bunga kot.. tak taw ape nama tmpt dia.. nk gi bee farm ngn ladang teh boh tp ujan.. so x gi.. kecewa.. kat strawberry park tu byk tol strawberry.. hehe… nama pon strawberry park kn.. azief kuat tol mkn buah kecik berwarna merah tu.. sehingga akhirnya dia muntahkn sumer.. seb baik tak kena sape2..

sundae strawberry.. byk woo paksa abiskn gk..huhu

kat kebun bunga mood b ok ckit, leh wt lawak dah pas mengosongkn perut yg xberape selesa sejak blk semenanjung.. mak beli pokok anggur n apple.. besar tol cita2 pn rohani ni.. smga menjadi petani moden yg berjaya.. huhu.. mlm wt barbeque.. panggang ayam n jagung.. yg tukang panggang bape kerat je.. yg melahapnye sgt la ramai.. huhu.. cadang nk gi psr mlm x jd sbb sumer mls n kepenatan..
5hb ktorg gerak blk.. tak jln mane2 pon.. singgah beli souvenir, bunga n strawberry utk insan2 kesayangan dorg.. agk2 kalau saya tak gi ade sape2 ingt n kisah tak.. mcm x je.. huhu.. b n me tak turun beli ape2 pon sbb takde ape yg nk dibelikn pn.. saya bukanlah minah bunga.. tp kalau org bg amik je.. tp kalau amik nk wtpe pastu.. so xyah bazirkan air liur n duit mnta mr hubby belikan.. huhu.. just kirim teh mangga kat abg je..

ms turun dr Cameron tu jln bengkang bengkok (tol ke eja cmni) perghh… mual n pening pale otak di buatnye.. satu keta mabuk.. tp keta kenari relek je sbb driver sgt cermat.. ktorg tak terus blk umah tp singgah umah Busu Nor, adik ayah kat Tjg Malim.. lunch kat sana n smpt tido sat.. huhu.. hajat di hati nk mndi sg x kesampaian sbb dah lewat nk blk umah.. pkl 6 lbh ktorg smpai umah.. seb baik la tak jem.. b.. windu kamu..

No comments:

Related Posts with Thumbnails