Thursday, November 18, 2010

Kenangan Tinggal Kenangan

Assalamualaikum


Ini bukan entry untuk mengenang saat-saat kami diikat ye.. mana la tau kan. korang tengok pic tu terus terfikir, "macam pernah tengok gambar ni. ejau nak layan jiwang ingat saat dipinang ke?"


owhh... tidak sama sekali..


kalau yang ada fb saya dan baca status semalam mungkin dapat tangkap apakah yang berlaku..



saya punya yg kecil je.. yg besar tu akak ipar.. beza memang berbeza.. :)



ermmm... entry kali ni khas buat rantai tangan tu.. dah keciciran raya semalam. pagi tadi masa ambil wudhu' baru perasan dah takde. padahal rasanya dah takde dari malam lagi. cuma pagi tu baru teringat saya ada pakai pagi raya. tu la akibat jarang pakai rantai tangan tu, so memang tak berapa nak alert ada ke takde..


dah puas cari dalam rumah, dari living room, master bedroom, second bedroom, toilet tapi hampa. hubby suruh cari dalam tong sampah tapi saya tak sanggup.. eewwwww saya sangat la penggeli ye.. sudahnya masa tidokan azhad petang tadi hubby yang selongkar plastik sampah, tapi jawapannya masih sama.. tiada..


ada gak bertanya dengan jiran kot-kot dia terjumpa, sebab semalam ada beraya rumah dia tapi takde gak.. wuuaaaa.. nangis sangat-sangat


saya tanya dengan hubby, "kalau budak jumpa mungkin tak diorang amik?" sebab semalam ramai gak budak datang rumah dengan mak pak depa.. tapi kalau budak amik takkan la parents diorang tak perasan kan.. errmmm.. tak nak berburuk sangka..


masa bagitahu hubby pagi tadi, muka dia plain je. tak tunjuk marah pun. benda tercicir bukan misplaced nak marah buat apa, kan? pandai cakap tol, cuba kalau hubby yang hilangkan barang kompem 3 hari 3 malam kena leter.. huhuhu.. eh.. tapi sekarang saya tak banyak leter. kalau ada yang tak kena diam je, mogok masak 2,3 hari... tapi kalau weekend la. kalau hari keje sian lak kalau tak masak, hubby balik keje penat-penat takde makanan. kalau off day tak pe, hubby yang masakkan.. hehe... off topic lak..


harapan saya, semoga gelang rantai pemberian hubby masa bertunang tu dapat ditemui kembali. walaupun saya ni bukan jenis wanita yang gila emas, tapi value tu.. lagipun emas sekarang gila mahal. nak minta baru confirm la tak dapat. lagipun saya memang tak minat emas, so nak minta tu mungkin tidak. tapi kalau orang nak bagi, saya terima dengan 2 belah tangan.. huhu


ps: ada yang confuse ke sebab macam tiada mood sedih entry kali ni.. huhu.. sedih memang sedih. tapi hidup perlu diteruskan..

ps:setelah sekian lama, baru ada entry pasal diri sendiri. selalu entry pasal azhad je..

2 comments:

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

sygnye ilang..huhu

eh..header ats 2 cantik larh..


btw...

do folow me yea?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

liza said...

mmg syg..puas cari takde.takde rzki namanya..huhu

Related Posts with Thumbnails