Monday, November 22, 2010

Aktiviti di Petang Sabtu

Good morning!!!


Dah masuk minggu baru. sekejap je rasa. rasa macam baru je berebut TV dengan hubby masa Asia Game, Football Malaysia vs China + referee, dan saya nak tengok CH391 (sabtu 13/11). Sabtu minggu ni dapat tengok tv dengan aman. cuma semalam (ahad) berebut gak. saya nak tengok CH391 dan hubby nak tengok badminton Lee CW vs Lindan.. walaupun sah-sah dah tau Lindan akan menang.. YE.. memang Lindan menang pun. huhu...


Nak citer sikit pasal aktiviti Sabtu hari tu. actually tak best sangat pun. tapi nak citer gak.. huhuhu


Pas asar hari tu kitorg keluar. tujuan utama nak gi print resume, photocopy ic dan surat beranak dan cuci gambar untuk masuk dalam frame.. kitorg gi Indah Permai (IP) je. malas nak gi bandar KK. 2 tujuan utama terlaksana. cuma cuci gambar tu tak de, sebab kitorg nak print gambar size 2R.. so lepas tu kitorg gerak la, fikir kat mana ada. kena cari kedai gambar yang betul-betul kot. yang kat IP tu kedai gambar share dengan kedai phone, studio pun takde. kalau nak amik gambar passport memang terdedah orang lalu-lalang. kalau kedai gambar biasakan ada studio, siap jual camera, frame etc.


so hubby bawa la gi Inanam ~tempat dia selalu bertandang untuk cari barang bundle.. memang ada kedai gambar kat situ, cuma tak la besar, separuh dari kedai gambar kat semenanjung kot. tapi ada la studio dari takde macam kat IP tu.. kat Central Point (CP) / One Borneo (1B) ada je kedai gambar besar tapi malas nak masuk bandar, takot jem dan susah cari parking.. turun je dari kereta saya ke kedai gambar. rupanya diorang pun takde cuci 2R. tapi ada 2up.. size 3R tapi ada dua gambar. each gambar size 2R la.. so saya pun belasah je suruh cuci 2up, kebetulan ada 4 gambar so ngam-ngam la 2 keping.. tapi tak boleh siap terus. paling awal boleh siap 6pm. time tu pukul 5.15, so saya setuju je.. hubby time tu dah bawa azhad lari, tinggalkan saya sendiri. lepas bayar duit cuci gambar, saya pun cari la 2 beranak tu. hubby dah beritahu nak gi mana pun before blah.. nak tahu dorang gi mane???




kedai jual ikan.. azhad sangat excited hoccay.. tengok je la gambar tu.. nak je dia terkam... huhu. tapi kedai tu bukan jual ikan semata. ada gak arnab, lobster, kura-kura.. apa lagi eh?? oo ya.. cengkerik pun ada. baru la ku tahu macam mane rupa cengkerik. dan baru tahu gak rupanya ikan makan cengkerik. huhuhu






eh.. apa buat adegan panas ni azhad??? huhuhu... pic ni macam azhad kiss abi dia kan.. padahal budak ni bukan pandai kiss lagi pun. kebetulan masa snap dia gerak, so dapat la amik pic seakan azhad kiss abi.. huhu..


sementara tunggu gambar siap kitorg tengok-tengok ikan. lepas tu gi kedai bundle tengok-tengok kot-kot ada yang berkenan.. tepat jam 6pm saya gi kedai gambar tu, tapi kena tunggu 15minit lagi. sambil-sambil tunggu tu kitorang makan pisang goreng.. hehe.. dah dapat gambar terus balik. niat nak singgah rumah reseller hantar barang tak kesampaian sebab nak kejar maghrib, plus nak tengok CH391... huhu.. sambil-sambil layan tv try la masukkan gambar dalam frame. rupanya kecil dari frame tu. bukan saya salah size, tapi budak yang cuci ni yang tak betul. kalau cantumkan 2pcs gambar tu tak sama besar dengan size 3R pun.. wargghhh.. tertekan. takpela. lain kali kena buat sendiri kot.. tak pun kena cari gambar yang background besar, cuci 3R then baru crop.. dan hari ni baru saya tahu, cuci gambar paling kecil size 3R.. memang takde cuci gambar size 2R eh?? ke kat Sabah je takde.. huhuhu


till then.. have a nice day..



No comments:

Related Posts with Thumbnails