Sunday, November 28, 2010

Sepagi di Kota Kinabalu

Salam kasih masa silam. bukan hanya sementara. lalalala~~ cuba teka lagu apa???


Huhu... nak bagi salam je sebenarnya. tapi boleh terus dapat lagu ni kat otak.. dapat teka tak??? Orang-orang lahir tahun 80an mesti boleh tangkap. Budak-budak millennium confirm tak tahu.. huhu. tu lagu kumpulan Umbrella la.. eh bukan lagu umbrella mat minah saleh tu.. huhuhu.. dah! jangan nak merepek lagi..


Assalamualaikum.. :)


Hari ini kitorang pergi tempat yang WAJIB dikunjungi oleh pelancong di KK ni. tempat ni buka hari Ahad je.. cuba teka apa??? dapat?? huhu.. asik nak berteka-teki je.. kalau tengok rancangan Warung Kita edisi Sabah & Sarawak baru-baru ni mesti tahu.. hehe.. Gaya Street lah!! Gaya street ni macam pasar malam je cuma dibuka pada pagi Ahad SAHAJA, dari pukul 9am hingga 12pm.. macam-macam ada kat sini. souvenir, pakaian, kraftangan, sampai la binatang peliharaan pun ada. tapi makanan mentah sayur ikan ayam takde la..



Gaya street.. macam Petaling street la pulak!! pic ehsan google..



ini adalah kali pertama buat azhad, ermm kali ke-2 buat ummi.. 2 ke 3 kali dah datang sini eh?? tak ingat pula. tapi saya tak berapa rajin nak datang sini sebab crowded, panas dan yang penting kena bangun awal. on Sunday? jarang-jarang la kami buat macam tu. huhuhu


sepanjang di GS tu azhad banyak tidur.. dah dia biasa bangun lewat. hari ni sebab nak jalan terpaksa bangun awal dari biasa. so memang tidur je la. tapi ada gak jaga. bila ngantuk dia mula buat bunyi dan tidur balik.. huhu...


azhad yang keletihan



tak banyak pun kitorg beli barang kat situ.. adalah sikit.. meh tengok hasil tangkapan hari ni di GS..






akurium tu je tau.. ikan tu hubby beli kat kedai ikan yang dalam entry ni.. ada 3 ekor ikan laga. kot.. sebelum ni guna balang lain.. nampaknya nanti akan bertambah la ikan dalam rumah ni. nak penuh kan lagi satu ruang akurium dan balang yang ada..



magnet.. bentuk kek dan gunung kinabalu



serious banyak magnet comel. bentuk kek, ais krim etc. kalau pelancong yang datang nak beli souvenir buat kawan2 or sedara2 boleh la beli yang gambar gunung kinabalu, bunga reflisia, orang utan dan macam-macam lagi. kitorg saja nak penuhkan peti ais. saya yang mula tampal magnet kat peti ais, lepas tu hubby ikot lak hobi tu. mana-mana pergi dia cari magnet as souvenir... huhu




ikan DBKK..



eh.. kitorg tak beli ikan tu.. tanya kat hubby, ni ikan apa? dia cakap ikan DBKK. kalau kat KL jadi ikan DBKL.. sebab, keje ikan ni bersihkan akurium. tengok la tu dia melekap je kat dinding tu. makan lumut, so bersih la akurium. tapi macam geli tengok.. huhu


selain tu kitorg beli kek coklat gak.. teringin nak makan. nak buat malas.. huhuhu


lepas round GS kitorg gerak gi Suria.. dekat je dengan GS tu. kalau nak jalan kaki pun boleh. tapi malas nak ulang alik, tambah lagi panas terik, so naik keta la parking kat Suria.. saja jalan-jalan kat situ. sambil-sambil cari swimming suit azhad.. susah tol nak jumpa. kat internet size azhad semua sold out..


rupa-rupanya ada ekspo barangan buatan Malaysia (MAHA) kat situ. kitorang beli kek lapis sarawak je. perisa tembikai. dah try macam-macam perisa macam tak best lak tak beli. so beli la satu. lagipun baru RM13. kalau kat KL normally RM20++. kat MAHA KL RM15 kot, referring status member kat fb.. eh.. kalau kat Sarawak RM10 je.. beli banyak dapat kurang lagi.. hehe...


Sebelum balik, isi perut dulu.. hajat dihati nak makan MCD tapi takde la pulak kat situ. so makan Pizza Hutt je la.. takde gambar makanan.. just azhad yang excited dapat duduk kerusi sendiri..


see.. azhad dah pandai pandang camera or lebih tepat, handset..



sebelum balik.. tara...



ummi dan azhad..



saja bawa dia macam ni bagi tengok depan. tapi kepala tak berapa nak lepas lagi. mulut azhad dok la jilat carrier tu.. tapi sekejap je ummi bawa azhad, selebihnya abi. sebab ummi tak larat... bila tengok pic tu, i just realized yang saya dah semakin kecil. last weight in masa azhad injected 6month was 46.5kg.. memang suka tengok jarum penimbang makin ke atas. tapi tak sangka la pula bila tengok sendiri nampak kecil. tak makankah saya? atau banyak makan hati kah?? atau penat sangat kah?? huhuhu.. dengan izin Allah. ini mungkin salah satu kelebihan breastfeed azhad. takut gak bila dah stop bf nanti badan naik mencanak-canak.. huhuhu


nak tahu apa yang hubby bawak balik dari Sandakan?? tungguuu...

2 comments:

R i z a said...

jau nape aku lagi berat dari ko skrg ni..heheh

liza said...

yeke? tp msti ko nmpk lg kecik mcm dulu gk kn.. hehe

Related Posts with Thumbnails