Friday, November 5, 2010

Incidents Di Pagi Buta

Tragedi!!

Hari ni je 2 kali accident.. dan kedua-duanya berlaku masa tengah tidur pagi tadi, pagi disini bermaksud pagi buta, bukan pagi celik. tak taw the exact time.. tengah tidur kan, mana perasan pukul berapa.. huhu


1st incident, azhad hampir jatuh katil LAGI!!! tapi tak sempat jatuh, dia just tergelongsor.. kepala kat katil, kaki kat atas tilam or vice versa.. tak ingat sebab tengah tidur.. azhad nangis buatkan ummi tersedar, tengok-tengok dah tertonggeng. terus ummi capai dan tidurkan balik. nasib baik la tak nangis lama, bagi susu terus tidur..


ni la tempat tidur kami.. abaikan yang bersepah itu..



cuba tengok, tilam kecil sikit dari katil, as mentioned dalam entry ni. kalau tilam dan katil sama size confirm dah jatuh ke lantai.. ermmm mesti ada yang tanya macam mana azhad boleh jatuh, kan? dah tu tahu azhad kecil nape biar dia tidur tepi, kan??


errmm.. camne nak cakap eh.. mmm azhad kan breastfeed, so kalau bf kan dia sebelah kiri memang dia kena tidur dekat tepi. tu yang jatuh walaupun dah letak bantal kat sebelah dia, sebab dia dah makin lasak.. kalau bf belah kanan dia dok tengah. tapi takkan asik nak bf belah kanan je kan. kang bengkak lak yang sebelah lagi. huhu



2nd incident, tengah sedap mimpi tetiba azhad nangis.. eh bukan jatuh katil. that time dia tidur tengah-tengah.. eh bukan abi azhad hempap.. nak tau nape?? huhuhuhu.. muka azhad kena lepuk dengan ummi.. gara-gara ummi mimpi apa ntah, dalam mimpi tu ummi lepuk orang. rupa-rupanya terbawa alam realiti. yang jadi mangsa adalah azhad.. huhu.. ampun!! abi azhad tak tau lagi tu.. hehe.. tapi nasib baik la nangis tak lama. umpan dengan susu terus diam dan sambung tidur.. good boy!!!


nape tak letak azhad dalam baby cot?? huhu.. nak buat macam mana, azhad selalu bangun tengah malam nak susu. tak sanggup ummi nak tunggu dia menyusu baru nak letak balik dalam baby cot dia. sudahnya bawa tidur sama..


esok genap 6 bulan ummi nak bagi azhad makan, harap-harap kurang la bangun tengah malam, so boleh letak dalam baby cot dia.. tidur sama susah sebab kalau letak tepi risiko jatuh, letak tengah risiko kena hempap lak.. huhu


ps: tak sabar nak tengok azhad mamam buat pertama kalinya..

No comments:

Related Posts with Thumbnails