Friday, May 20, 2011

Family In Law ke Kuala Lumpur

Assalamualaikum
macam hape je tajuk!!


Dag Dig Dug!!!


InsyaAllah malam ni family hubby dari Kelantan akan sampai di rumah ni..
22 mei Fahmi register di UPNM
dah alang-alang tu, satu kampung family turun KL
bila tahu diorang nak datang ligat la kepala ni fikir nak masak apa
almaklumlah.. saya ni bukan pandai masak!
kalau masak pun memang lauk yang saya suka je iaitu sambal
kalau takde sambal memang tak sah!
kang kalau masak sambal ada yang tak makan pula..
kalau hubby sorang boleh la belasah je..
hubby seperti mengetahui kerunsingan ku
akhirnya mengeluarkan kata-kata
yang bermaksud, hubby yang akan masak!
YEAY!!

ok2.. check list!

sapu rumah -done
mop rumah -done
cuci toilet -done
cuci towel & cadar -done
lipat kain -done
kemas dapur -done

ada apa-apa yang tertinggal tak?
harap-harap everything goes well..
takut nanti ada berbunyi
"tak kerja tapi rumah bersepah jugak!"
kekekeke


daaa~~~

7 comments:

angah sam said...

hehe kalo famili mertua nak dtg mesti bdebar kan.same la.kalo mak ayah kite takpe, die dah kenal sgt perangai anak2 die.hehe..

A D I A said...

nasib husbnd volunteer nk masak hehe, mmg nervous woo kalau PIL nak dtg. mmg l tak krja, tapi duk umah kdang2 lgi byk kerja tau hehe.

liza said...

angah: kalau FIL je ok.. ni MIL & SIL pun ada. haruslah cuak!! huhu

adia: betul2. lagi2 anak dah pandai buat sepah. kita kemas, dia kembur.. sampai sudah tak siap.. huhu

Kasih D Hati said...

Best of luck.. hehehe
habuk dah sapu lom? dekat TV, dekat rak2.. kasut dh susun cntk2 tak? flower2 kena letak gak.. keh keh keh saja jer bikin cuak..

anyway best of luck.. jgn gaduh dgn adik azhad... tukang gembur kain.. keh keh keh

liza said...

hari rabu dah kemas semua. tapi bila jumaat kembali kecah.. so kemas apa yang patut je la. kasut memang tak sempat nak susun.. huhu.. bunga? memang takde.. kekeke...

luvly_heart said...

kihkihkih... kalau MIL dgn FIL dtg, diorang tolong lipat baju yang bergunung tak sempat nak berlipat, boleh?? wakakaka....

serius tak sempat nak kemas rumah la ja, dhla rumah tu jenis cepat berdebu dan luas yang amat.. pasni nak try kemas setempat setampat pastu cuba untuk sepahkan dekat satu tempat je, bilik yang sampai 6 bijik tu bior pakai dua je sudah.. kan? huhuhu

liza said...

taw takpe.. duduk ber3 je bilik banyak macam ramai sgt duduk. ktorg duduk je rumah bilik 4 ni. malas nak pindah2.. ni pun tak larat nak sapu tiap hari. agak2 jalan dah kesat kaki baru sapu. tambah dengan budak yang suka kembur barang dari laci ni. lagi la malas nak kemas! huhu

Related Posts with Thumbnails