Monday, June 22, 2009

18 June 2009

Hari ini dlm sejarah..

huhu...


180609 iaitu ari Khamis, sy telah tergolek dr motor.. ntah mcm mane la leh jd.. ms tu blk dr lab kononnya nk gi jupe Droy.. dlm pkl 540pm... kertas yg nk tunjuk kat Droy tak msukkn dlm beg sbb mls nk kuarkan blk.. so letak la dlm raga...


kejadian berlaku kerana sy sbuk betulkan kertas dlm raga tu takut terbang.. mata tak tgk depan.. taw2 je motor dah bergesel kat kaki jln.. and kebabom..


aduh.. kpla terhantuk kat tanah.. seb baik la pakai helmet..kalau tak, tak taw la ape jd.. tp ms jatuh tu terus buka helmet dulu.. tgk helmet ok ke x... kot2 wiper pecah ke.. tp xde ape means tak kuat sgt la kot.. gpun ms tu tak laju wpun tgh turun bukit.. seb baik jgk la motor tu tak turun dulu...

pastu kaki kiri kena hempap ngn motor.. sorg diri angkat la motor tu sedaya upaya.. seb baik la kaki kat raga so beban tak berat sgt.. kalau tak mau patah.. Alhamdulillah..



sekadar gmbr hiasan


motor cuma cedera kat pemijak tu sikit.. dan cermin kiri tu longgar.. tp dah berjaya diketatkan smula pg Jumaat tu... oh ya.. ada calar sikit kat depan motor tu.. tp maintain macho.. hehe



smpai arini kpla sakit2 gk.. tp kdg ok kdg sakit.. tp xde la muntah2 ke ape.. dan msih ada kesan lebam kat lutut dan pinggul kiri.. lengan kiri pn sakit.. semua belah kiri sbb jatuh ke kiri, atas rumput. nsb baik.. kalau ke kanan, atas jln tar mau rabak jeans.. hentakan kat kpla lg kuat la kot.. syukur sgt2 xde ape2.. kpla pn sakit2 mcm tu je.. wpun mula2 agk kuat gk denyut2.. smlm tak leh tido sbb badan sakit2.. pdhal pas berlaku insiden tu leh je tido..


ermm.. tp pas jatuh tu menggigil gk la bwk motor.. huhu.. terkejut kot.. terus btaw mr hubby.. bkn nk bg dia risau.. tp he is the only person i want to talk to... ape2 suka dan duka msti nk btaw dia dulu.. kalau tak lg sedih dibuatnya... and all night sy berdukacita dgn kejatuhan itu... xleh fokus buat keja.. late night br leh buat keja..


btaw mak kena mrh lg ada la sbb wt keje last minute.. huhu.. tp taw mak risau.. hehe.. sori eveybody sbb wt korg risau je.. insyaAllah takde ape2.. mnta dijauhkan la dari malapetaka dan diberikan kita semua kesihatan yg baik utk terus berbakti kpd agama bgsa dan negara.. ceehhhh...


tp ms beristirehat kat bilik teringat something.. b4 jatuh tu, b4 simpang turun bukit tu pn sy hmpir2 jatuh.. pn gara2 betulkan kertas dlm raga.. tp ms tu sbb lepas tgn dua2.. bila dah tak stabil br tgn kanan cpt2 capai handle.. pelik gk la bila pk.. sbb b4 this ape2 jd pn tak prnah lepas tgn kanan.. ni mcm diluar kwln.. tak perasan lgsung. mr hubby ckp may be pnt kot.. fokus hilang.. ntah la...




by the way.. tujuan nk jumpa Droy aritu tak terlaksana sbb beliau dah blk. x berbaloi jatuh kn.. huhu




map di atas adalah merangkumi tmpt insiden, fakulti dan kolej sy.. bulat merah itu adalah tmpt dimana kejatuhan itu telah berlaku.. Kolej Tuanku Canselor (KTC) adalah kolej kediaman sy.. FKM dkt Jalan Amal.. sumber UTM



moral of the story: sntiasala pakai helmet.. dan fokus!!!



ps: ni la sbb sy nk wt check up ari tu (FB).. no good news la.. korg nih.. tp tak gi klinik lg pn

No comments:

Related Posts with Thumbnails