Wednesday, June 10, 2009

Evening at Tebrau


Ptg td.. oopss.. skg dah msuk hari baru kn.. so smlm la.. sy bersama beberapa rkn ke Tebrau.. tgk movie.. mgkin ini adalah perjumpaan terakhir kami krna Ilah akn blk Perak, Ipah mmg org Senai, Naza keje kat KK~blk cuti.. dan sy akn tinggalkn Skudai lg beberapa ari..


actly ktorg tak la rpt sgt zmn stdy dolu2.. tp bila dah tak berapa ramai ni br la baik.. tp biasa2 je la.. cuma Ilah je la sll dtg lepak kat bilik.. Naza org Kempas so takde la nk dtg UTM.. sama la ngn Ipah.. gpun Ipah dah berlaki


From left: Cikgu Ipah dan Ilah yg br jd penganggur terhormat



sy dan Cik Naza



smntara nk tunggu tygn movie ktorg gi melantak dulu.. ingt nk mkn Kenny Rogers tp kena tunggu 30mnt lak.. so masuk Pizza Hutt je...


nk habaq psl depa sikit la...

Ilah - bekas engineer kat Flextronics. br2 ni resigned dr Panasonic.. skrg dia tgh buat master part time.. dah setahun.. resign sbb nk focus study la. konon.. huhu.. zmn degree pn dah baik ngn dia.. bila dah abis ni mkin rpt sbb dia sll dtg bilik.. beliau ni masih single dan available taw... promo ni.. huhu


Naza - pernah keja kat kilang dan cikgu sandaran.. currently lecturer Poli kat KK.. tunang kpda my coursemate.. mereka dijangka akn menikah ujung thun ni... pernah jd roommate sy ms final sem ktorg..


Ipah - tak berapa taw sgt psl dia ni.. dia pnh jd engineer kilang kat Senai.. tak ingt kilang ape.. skg dah jd cikgu sandaran.. dah berkwin thun lepas bln 11.. tgh berusaha nk ada anak.. aclty dia ni muda sthun dr ktorg.. tp ms msuk u sm sbb dia intake direct dr SPM. kira bdk pandai la.. zmn degree dulu kenal mcm2 tu je..


Ejau - sy la tu.. xpnh keja kat luar lg.. 2thn lbh ni dok jd researcher je... sudah berkahwin.. almost 1 year dah.. Alhamdulillah. tp PJJ la.. dijangka akn stay KK ujung bln ni.. currently looking for a job at KK.. susah tol nk cr keja kosong skg ni kn...



taw tak ktorg tgk cita ape.. Ilah nk tgk Syurga Cinta.. tp ktorg x mo wpun ramai ckp best.. nk tgk Jangan Pandang Belakang Congkak bdk2 ni tak nak sbb kelakar.. sudahnya tgk Night at Museum 2.. cita ni tak kelakar ke kak??? huhu.. tjuk sbnr cita ni Night at Museum: Battle of the Smithsonian..


rupa2nya Naza dah tgk cite ni ngn tunang dia.. so tgk la utk kesekian kalinya.. sape soh tak btaw awal2... huhu





synopsis (credit to: Night at Museum 2)

When the Museum of Natural History is closed for upgrades and renovations, the museum pieces are moved into federal storage at the famous Washington Museums. Security guard Larry Daley (Ben Stiller) infiltrates the Smithsonian Institute in order to rescue Jedediah (Owen Wilson) and Octavius (Steve Coogan), who have been shipped to the museum by mistake. The centrepiece of the film will be bringing to life the Smithsonian Institution, which houses the world's largest museum complex with more than 136 million items in its collections, ranging from the plane Amelia Earhart (Amy Adams) flew on her non-stop solo flight across the Atlantic and Al Capone's rap sheet and mug shot to Dorothy's ruby red slippers, Fonzie's jacket from Happy Days and Archie Bunker's lounge chair from All in the Family.


reviews: overall cita ni ok la.. org ckp tak sebest yg 1st... no komen on that.. sbb sy tak tgk yg 1st... kalau sape2 yg pk psl logik jgn la tgk cita ni sbb sgla2nya mmg tak logik.. huhu.. tp enjoy gk la.. plakon utama dia ensem... mata cantik.. terus teringat kat Luke from Gilmore Girls.. haha.. msih gila byng kat GG wlaupun dah bape minggu ni..


pas abis tu jln2 kat Jusco sat.. Ipah nk beli adiah utk kwin mber dia.. smpt la usha2 brg... salah satu drnya.. Mobile Aircond.. RM1699.. tp org ckp tak sejuk sgt... ni mr hubby pnh ckp nk beli.. tu yg bila jumpa terus snap and sent kpd beliau..





pastu ktorg terus blk sbb ada bini org kena blk awl.. tunang org nk dating.. master student merangkap bini org yg nk siapkan draft thesis.. dan penganggur yg ada agenda lain lak pastu..


hope to see u again.. kalau dtg KK calling2 la.. ramai pemandu pelancong nih.. hehe..

2 comments:

R i z a said...

pe khabo cik ipah tu ek? dah lama x dgr khaba

liza said...

beliau sihat dah semakin sihat.. hehe

Related Posts with Thumbnails