Thursday, March 4, 2010

Diari Seminggu Dengannya

A diary spjg seminggu my beloved hubby di KL.. agk pjg.. rasa2 kalau mls & boring tak yah baca la ye.. huhu


Day 1 (23/02/10, Tue)
Hubby smpai KLIA dr KK around 1230pm. Pastu beliau ke KL Central naik bus. Azim, Azief & me fetch beliau kat KL Central je. Dpt ole2 dr KKIA iaitu coklat Toblerone. kat KL Central B beli lg.. sy yg request. Ingtkan dia tak beli ms kat KKIA.. so byk la jd nye.. huhu.. tp tika entry ni ditype tinggal 1 bar je lg.. byknye mkn.. huhu


Day 2 (24/02/10, Wed)
Hubby ada meeting kat MINDEF the whole day.. so tak ke mana2 la..


Day 3 (25/02/10, Thu)
Hubby smbung meeting tp spruh ari je.. smpai umah pkl 2pm. pas siap2 ktorg kuar gi Mid Valley.. pengalaman lucu yg mengecewakan.. kalau cite kompem kena gelak.. huhu.. pttnya dr umah ke MV dlm 10-15 minutes, ktorg amik masa dlm 30-40 minutes.. ms blk mcm tu gk.. tp lg lama la.. ktorg smpai umah after 1hour meronda KL. Msti taw kn ape yg terjadi.. hehe.. ye.. kami SESAT.. sila gelak.. haha.. nk wt cmne.. both of us mmg tak biasa jln KL ni. Mcm saya ni namanye je dok KL, tp jrg kuar KL naik keta. Biasa naik LRT je. So mmg tak mahir la.. dah tu dua2 pn ada masalah penglihatan, so lbh menyukarkan lg la.. tp.. bak kata mak sy.. "bila lg nk belajar" kita kena bljar dr kesilapan. So lbh byk silap lbh byk bljar dan lbh bijak jdnya.. hehe.. ktorg gi MV smpt msuk Jusco je. Gpun mmg tu tujuannya, sbb ada Baby Fair & Member Card Sales (25/02-01/03). Byk gk shopping brg baby.. baju2 baby pn byk murah2 dan cantik2.. & thanks GOD sbb syaitan tak berjaya menggoda sy utk tmbah baju bb.. just beli ape yg takde lg je for baby n mommy.. daddy dpt ape ye?? Rs mcm tak dpt ape2 pn.. huhuhu.. ktorg shopping dr jam 4pm smpai 10pm.. dinner kat Popeyes.. it was our 1st time msuk restoran tu.. ktorg order shrimp and fish set.. not so bad la.. hubby ckp cole slaw ngn mashed potatoes situ lbh sdp dr kfc.. tp rasa mcm x nk msuk situ lg je pasni.. huhu


Day 4 (26/02/10, Fri)
Relax day.. ber’fb’.. gaming.. lama hubby tak mainkan CafĂ© World.. huhu.. hubby jd chef msk siakap tiga rasa.. ~ni betol2 kejadian.. bkn dlm fb taw.. so mak cuti msk ari ni.. sy ni kat umah fmly hubby pn tak msk, ni hubby kat umah fmly sy lak yg msk.. huhu


Day 5 (27/02/10, Sat)
Ktorg gi MV dgn akk n azief.. mula2 cari klinik nk scan bb.. tp pyh sgt so x jd la. Terus gi MV since ktorg takde hala tuju pn sbnrnya.. dpt la beli towel dan selimut bb.. pdhal dah beli da. Tp sbb sy berkenan dgn yg baru tu so hubby beli je la. Having Popeyes again for our lunch. Akk nk try ktorg msuk je la.. Ktorg tak mkn kat umah sbb mak msk smbal je.. hubby x leh mkn cili kering. biasanya kalau sy msk kat kk guna cili boh yg dah siap tu.. Kalau nk pedas ktorg tmbah cili padi je..perut hubby sensitive dgn cili kering. tp jgn ingt my hubby tak mkn pedas taw.. Cuma sprti dibtaw, beliau xleh cili kering.. mkn boleh tp nti memerut la hazab.. huhu.. cita psl Popeyes nih, hubby order nasi lak this time.. ermmm.. komen beliau.. “muak. mane ada org mkn nasi ngn kacang merah” tp sbb lapar hubby abiskan gk.. sy n akk order set ayam goreng je.. ktorg tak berlama-lama di MV sbb ms mkn tu leh lak azief muntah & baju kotor. So after mkn akk terus gi kat keta salin baju azief n tdokn azief. Sy n hubby smpt msuk Carefour je nk cari buah sikit. Pastu terus blk. Nk window shop lg sian akk tunggu lama lak dlm keta.. utk mkn mlm hubby msk lauk lain. Wt tmbh lauk je.. Tgu bini dia msk lmbt sgt.. huhu


Day 6 (28/02/10, Sun)
Mak & ayah blk kg awl pg sbb ada org kwin kt kg.. so arini saya hubby jd chef.. msk ayam percik versi kelantan.. dsbbkan hubby tak leh mkn cili kering so ktorg tak wt smbal.. pas mkn tgari ktorg kuar gi Masjid India.. naik LRT je ye.. jln2 je. Kata hubby nk mengimbas tmpt2 zmn bercinta dulu.. dgn sape dia bercinta kat KL dulu tu tak taw la.. huhu.. dpt la pow tudung ‘indon’ ~yg org skg suka pakai tu.. main sarung je.. satu RM5.. just utk emergency time nk terberanak nti sarung je.. n bila org dtg melawat pakai tu je. ~ mcm ada org nk dtg lawat je.. Xyah nk risau2 senget ke ape.. cehh.. ada ati nk cantik dlm pantang tu.. huhu.. pastu beli selipar sng nk gi sptal ke, kedai ke.. xyah la pakai kasut or sandle tu.. gi PERTAMA hubby beli casing hs baru.. msuk ni dah bape kali tukar casing dia.. birthday hs hubby ngn saya sama je. Dia dah byk kali tukar, sy ni maintain je tak tukar2 casing lg.. lihat la betapa cermatnye saye.. hehe.. pastu dr Pertama ktorg jln gi Petaling Street.. jauh tu.. ms tu dlm pkl6pm.. tak crowded sgt.. ok la jln kat PS time cmtu.. pas dpt ape yg hubby nk sy ajak blk.. penat dah kaki.. perut pn rs berat je kat bwh.. oo ye.. on da way dr Pertama nk ke PS ktorg singgah mkn kat gerai sblh Mydin.. ms mkn2 tu hubby ckp la "sakit kaki la" dan seperti biasa sy jwb "penat ke? ingtkan kuat sgt td" hehehe.. hubby sengih je..


Day 7 (01/03/10, Mon)
Pkl 10 ktorg bertolak dr umah ke KLIA.. flight B pkl 2 ptg tp sj je kuar awl.. msuk KLIA sat gi kedai coklat.. beli la Snickers 1 packet ada pack kecik2 tu.. laju gk abis coklat tu.. dah tu bkl adik ipar bg kek batik.. actly akk n saya yg request, pastu ijai beli kn bhn2 n awek dia wt kn.. huhu.. aduyai.. kuat tol mommy mkn coklat lately ni..


wahh.. berjela lak entry kali ni.. dah tu x dihidangkan ngn pencuci mata lak tu.. ktorg x snap pix pn spjg kuar. gpun takat gi mall je.. kalau jln2 tmpt best syok gk posing.. hehe..


2 comments:

bdk bucuk :P said...

Bestnye dia.. liza, baby ko da tau ke girl ke boy?? sibuk plak aku ni..

liza said...

hasdi.. tak taw lg la. tak check lg.. rs mcm nk biar smpai bersalin nti je.. huhu.. surprise!!!

Related Posts with Thumbnails