Tuesday, March 30, 2010

@ HUKM

Lama gak tak update pasal baby kn.. ermmm.. td saya ke HUKM utk booking bersalin. appointment jam 11am tp smpai sana dlm 1030am. dan setel segala urusan dlm pkl 3pm.. wah sungguh lama kn.. nk buat mcm mane.. org kata kalau nk cepat gi swasta, tp tu je la yg termampu buat kami. lgpun dah ada kelebihan utk kakitangan kerajaan ni so gunakan la.. seksok kalau ada duit terlebih, tak taw nk buat ape baru gi swasta.. huhu.. :p


Actly kalau ikutkan umah mak dkt gk ngn PPUM.. tp kami memilih utk ke HUKM atas beberapa sbb. pertamanya HUKM membenarkan suami msuk sekali masa bini tengah meneran tu.. aduhh gerun je ayat nih.. mslhnya berani ke laki ku yg gagah perkasa tu masuk??? baru tgk idung ku bleeding aritu pn dah pucat.. katanya dia boleh tgk darah, tp kalau melibatkan insan2 tersayang dia fobia sikit.. huhu.. ALASAN!! kedua dengar2 bilik kat PPUM tu guna kipas je.. tp xtaw la kalau 1st kelas cmne kn.. ketiga, walaupun HUKM tu mcm jauh, tp rasa mcm lg cpt smpai. dlm 20mnt je.. kalau ke PPUM tu keta byk n sll jam.. yg dekat pun rasa jauh. lagipun pengalaman my sister kat HUKM tu staff semua ok.. so tu je la kot.. kang lebih2 kena saman lak.. huhuhu


Berbalik pd cerita arini.. pas anta borang, tunggu bg no giliran.. no bertuah arini adalah 27.. pastu cek tekanan darah, berat, urine.. Alhamdulillah semua ok. cuma yg mengejutkan sikit berat saya bertambah dgn pesat.. 1.3kg dlm masa 2 minggu. Menjadikan jumlah kenaikan dlm masa 35 minggu ni sebanyak 10.5kg.. OMG.. naik 10kg lebih dah.. cuak sgt nih..


Pastu tunggu giliran utk scan pula.. lama gak la smpai terlelap.. masa scan tu saja la gatal mulut tanya jantina baby.. sekali Kak Zu (yg scan tu.. tak taw ape jwtn.. MA kot) tu tnjuk.. OMG...




Alhamdulillah.. tak kisah la ape jantina sekali pun. yg penting baby dlm keadaan sihat dan sempurna.. dan berat baby 2.4kg buat masa ni.. pastu sj sms hubby ckp dah taw jantina baby and he keep asking me.. haha.. org nk wt surprise pun xleh.. tgk la mlm ni baru bgtaw kot. tp nk minta habuan kalau nk tau.. huhuu.. gila kejam!!


Setel scan dlm 12 tengah hari.. pastu kena tunggu lg utk jumpa dgn Doc.. yg ni lg lama.. smpai tido, bangun, tido blk.. sudahnya nak pkl 3pm br dpt jumpa dr. Dr ckp baby kecik.. ermmm smlm bidan ckp baby besar. sape yg betol?? Huhu.. pasni tak yah dtg lg since everything is fine. Nk bersalin nanti baru dtg.. kalau delay 9 ari dtg utk induce.. tp harap2 tak lewat la.. ktorg dah tak sabar nk tgk baby.. kalau dpt awal 2 minggu cantik gk.. ALAMAK!!! kalau awal 2 minggu means ada lg 3 minggu je la.. am I well prepared???


2 comments:

Encik Mimpi said...

mak aiih 10 kg..huhu

liza said...

dah nk masuk 9bln tu kira ok la.. hehe

Related Posts with Thumbnails