Monday, April 26, 2010

Apa Yang Bernilai RM1460??

Ape korang nak buat dengan RM1460 kalau ada orang nak bg free je???

EHHH.. ini bukan contest OK!!!


Ni adalah kisah benar dalam hidupku.. BENAR ke???

huhuhu...


rakan-rakan FB ku mesti pernah tengok amount ni kan???





Actually hari tu hubby ada sms, macam ni lah lebih kurang

"tengah cari hadiah. tapi yang berkenan RM1460 pulak"


kepala otak dok pikir, hadiah ape pulak.. rupa-rupanya hadiah besday + hadiah tahu gender baby.. dlm entry ni kan ada mention nak minta hadiah.. :p


so lepas tu asik pikir je la barang ape yang bernilai macam tu.. sebab daku dah letak syarat hadiah

1.tak nak barang kemas ~cukup la 1 set dapat masa tunang dan nikah.. daku bukan pakai emas pun..

2.barang tu WAJIB untuk kegunaan daku sahaja.. tak boleh share, tak boleh daku guna untuk orang lain ~misalnya breastpump, memang daku guna tapi untuk susukan baby kan.. so tidak diterima


jadinya tunggang terbalik pikir tak dapat-dapat gak jawapan.. oo ye.. hubby siap cakap "hadiah tu benda yang memang ayang selalu sebut-sebut" teettttt... sangat konfius ok.. rasanya tak pernah pula minta benda mahal-mahal..


jadinya bila publish status macam tu kat FB memang dapat response yang menggalakkan.. tp semua pun tak boleh diterima pakai atas sebab jwpn yang diberi tu tak memenuhi syarat yang daku dah tetapkan.. jom tengok jawapan yang kawan-kawan daku berikan..


ni setelah jwb bls daku & kwn2 yg xde kena mengena di edit..

haaa.. kan dah cakap..


cuma daku berangan kot-kot hubby nak bagi DSLR or Blackberry ke.. tp taw ape beliau cakap? "kalau bagi ayang, baik B pakai dulu"

HAMPEH!!!



pastu selang beberapa minggu ada la conversation antara kami.. dan akhirnya... daku tahu dah ape jawapannya..


tara...




taw tak apa daku cakap kat hubby pastu??


"eleh.. cakap orang yang nak.. dia yang beria nak beli. konon nanti baby panas la. padahal dia yang nak. baby guna kipas berdiri je pun dah ok"


ni berikutan kepanasan melampau yang melanda Malaysia awal tahun ni.. beliau beria cakap nak beli takot nanti baby tido tak selesa. panas.. huhu.. alasan je tu..


tapi kan.. ni bukan untuk kegunaan daku je.. the whole family boleh guna.. silap-silap beliau yang guna lebih-lebih.. tak aci.. so kena pikir benda lain pula untuk dipaw.. huhu


taw tak macam mane daku boleh tahu hadiah ni??


hubby cakap tengok-tengok air-cond. kalau yang biasa RM800++, portable RM1000++.. terus la otak daku dapat tangkap masa tu.. tak lengah sesaat pun.. kan dah kantoi..


tapi bendanya tak beli lagi pun. tengok la kalau ada rezeki, dan kalau keadaan memang memerlukan sebab sekarang pun dah tak panas sangat macam dulu kan.. lagi pun hubby daku ni kadang-kadang propa je lebih.. hehe.. ampun ye cyg..


2 comments:

AiZ said...

kalau bagi ayang, baik B pakai dulu...

hikhik


kelakar ayat tu.. memang kalau i pun, i guna dulu.. hikhik

komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>BLOGGER-BLOGGER YANG SUSAH DAPAT DAN BAGI KOMEN!! YEEHA!! MARI SAYA TUNJUKKAN CARANYA..



liza said...

hehe.. mmg hampeh.. mcm tu dah jadi 2nd hand tu...

Related Posts with Thumbnails