Friday, April 16, 2010

Teman Isteri Bersalin



Bergenang air mata ni tika baca entry seseorang pasal pengalaman beliau menemani isteri bersalin.. Korang boleh baca kat sini http://my.mustaffa.org/pengalaman-menemani-isteri-bersalin


Actually tak de ape-ape yang menyedihkan pun. Cuma tika dan saat saya sedang menunggu kelahiran baby pertama kami ni, hubby dapat signal dari MINDEF. Beliau diarahkan ke Semporna bermula 19hb - 22 hb ni.



Kalau lah sekarang ni saya tak mengandung atau due bersalin lambat lagi rasa-rasanya signal tu adalah khabar gembira hubby. Ye la kan. Sambil menyelam, minum air. Pergi sana untuk bekerja, sambil-sambil tu boleh snorkeling kat laut yang serious cantik tu.. Dah dekat dengan Mabul dah tu.


Tapi bila dalam keadaan genting macam ni terus takde mood. Dah la before ni ada berlaku sedikit perselisihan faham antara kami. Semuanya disebabkan saya nak hubby ada disisi ketika bersalin. Tapi disebabkan jarak yang memisahkan kami, semua tu tak boleh nak dijangka. Kalau sempat, sempat lah. Kalau tidak, redha je dengan ketentuan Tuhan. Takkan dah sakit-sakit macam tu nak tahan juga sehingga hubby sampai, kan.


Cuma sebagai hamba-Nya, sekarang kami hanya mampu berdoa semoga apa yang kami inginkan dimakbulkan Allah s.w.t..

5 comments:

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

hehe, dah nak deliver baby? sweet nye,, :)
jaga diri leklok..
berikan senyuman paling mengancam kat hubby, biar hubby terasa sunyi kalo dia berjauhan ngn sang isteri..
yg penting kene happy2, kalo sedey2, nnt bb pun ikut sedey.. =)

sebelas said...

sabar sabar...insyaALLAH hubby u ader kot masa u deliver tue :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

DiLLaiLa said...

inyaAllah liza..doa byk2 k...aku doakan husbandmu smpt terbang ke kl nanti..;-)

liza said...

elin-nak senyum skrg pun hubby tak nampk..huhu.. tp mmg beliau sunyi pun skg ni..

11&dilla-tu la hrpanku..hrp2 baby leh tunggu daddy blk dr Semporna la..

Related Posts with Thumbnails