Saturday, April 24, 2010

Entry & Aktiviti Yang Tertangguh

Owwhhh... ini adalah minggu terakhir baby dalam perut mommy.. harapnya baby keluar dengan selamat.. mommy n daddy dah tak sabar nak tengok baby. comel macam mommy kah?? atau ermmm chubby macam daddy?? hehehe.. PERASAN!!! ~mesti ada orang geli baca ber'mommy dan daddy'.. ada siapa kisah??? nanti tiba masanya baru boleh reveal gelaran sebenar kami.. :p



Since dah minggu ke-39 ni, nak update preparation untuk menyambut baby. Check list barang baby & mommy almost complete. Ibu (panggilan utk nenek baby) baru beli jamu tadi. Brand Selapan je.. Jamu ni la yang my mom guna masa berpantang lahirkan kami 6 beradik dulu.. For me, the price and brand are not important. Kalau beli mahal-mahal tapi tak makan/guna, tak guna jugak, kan.. Tinggal barut baby je.. Kain dah beli, tunggu ibu jahitkan je.. Bengkong guna Premium Beautiful yang dah lama tak pakai tu..


To Do List saya macam mane pula ye??


Daddy asyik membebel je tiap kali call or sms..


"bila nak kemas bilik?"

"bila nak packing barang?"


bini dia yg bz berblogging, blogwalking (sampai tak main Cafe World lg dah) ni pun ape lg.. bila dah tak tahan sgt perli2 je la.. lepas kena perli tu daddy pun jwb balik,


"kalau org dekat sana org dah buatkan dah"


Aduh.. tengok
list brg2 utk ke hospital ni macam senang je nak pack. tapi sebenarnya pening-pening lalat juga la nak pack barang ni.. Kalau quantiti sikit takot tak cukup pula. walaupun tak perlu risau sangat sebab macam-macam ada kat kooperasi hospital tu. Kalau bawa lebih-lebih membanyakkan barang pula macam nak bermalam lama kat hospital tu..


jap2.. tnya mak dulu la.. nanti baru packing..


lepas tanya mak, taw ape mak jwb?


"brg baby x byk, brg ko je yg lebih"


barang2 yang akan disumbat dalam beg


mak kata pad, pampers tak payah bawak 1pack.. bawa 3,4 keping je.. tapi bila nak kemas beg depan mata dia, mak suruh bawak je semua.. huhuhu.. mak pun dah lupa tu... dan setelah disumbat segala benda akhirnya siap la juga..


beg baby warna biru sbb takde warna hijau..


haa.. kalau dlm
To Do List tu yg no 2 dengan no 3 tu en Yusairi tak tanya pun kn. sbb keja mendobi tu dah selesai sebulan lepas.. baju yg beli kat KK dah basuh masa kat sana before balik KL. tapi lepas basuh tu tak terus masuk dalam bakul baby. masuk balik dalam bagasi yg bertutup tu sbb kat sini cepat berabuk.





ni dia aktiviti mendobi di KK & KL.. abg Azief ada je.. yg berbungkus tu bila tibanya mlm dan mommy malas nk lipat baju.. huhu.. tak senonoh kn..



bilik pun tak kemas-kemas lagi. aritu just alihkan barang je... b balik la cepat tolong kemaskan bilik.. huhu.. tp beliau hanya akan balik bila dah nak bersalin je. kalau tak rugi cuti.. baju dan barang baby akan masuk dalam bakul lepas bersalin kot.. ala bukan susah sangat pun kan.. huhu..


ps: saya dok keep looking at tanda-tanda hampir bersalin je ni...

2 comments:

DiLLaiLa said...

hahhaha..banyak jugak baju baby ko liza..ni mesti kena sindrom jakun tengok baju cantik n murah cam aku..ramai yang kate baju kecik jgn beli banyak2 sangat sebab budak cepat beso..

tapi...ada sape kesahh???ahaks...
xmakan nasihat betol..huhu

liza said...

byk..tp kat KL dah tak beli sgt. beli 2,3 pasang je. tp yg bagusnya kan, bila cek balik rupanya byk baju besar (bkn newborn).. ok la tu kan.. hehehe

Related Posts with Thumbnails