Saturday, April 3, 2010

Latest Checklist Brg Baby & Mommy


OMG..

dah masuk minggu ke-36 ni.. just few weeks left.. kata Doc, week 37 dah boleh standby.. owh.. saya sgt excited.. tp dalam masa yang sama SGT takootttt..


ok la.. since dah dalam RED ALERT bak kata hubby, saya nak update list barang keperluan baby & mommy.. tp kali ni by categories..



BABY GEAR:
1. Baju lengan pendek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
2. Baju lengan panjang>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE
3. Seluar pendek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
4. Seluar Panjang>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
5. Stokin bayi & Sarung Tangan>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
6. Barut>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
NOT ~mak buat
7. Kain bedung (pakai lampin pn boleh)>>>>>>>>>>>
DONE
8. Tuala kecik>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
9. Topi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE


DIAPERING & BATHING:
1. Napkin(lampin)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
2. Diapers pakai buang(newborn)>>>>>>>>>>>>>>
DONE
3. Pelapik getah>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
4. Safety Pin>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE ~wlaupun xtaw bila nk guna
5. Besen mandi/Bath Tub>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE ~guna turun temurun. kat KK br beli lain
6. Towel baby>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
7. Set barangan mandi bayi>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
8. Nappy Cream>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
9. Wet tissue>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE


BABY CARE & GROOMING:
1. Nail clipper>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DONE
2. Cotton buds>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
3. Nasal aspirator (utk selesema)>>>>>>>>>>>>>>
DONE
4. Minyak telon/Yuyi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
NOT
5. Tuam bayi (x jumpa - blh buat sendiri)>>>>>>>>>
NOT
6. Thermometer>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
7. Nursery bag>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
8. Cotton balls >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE


NURSERING:
1. Baby pillow & bolster>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
2. Baby Playpen/Katil Baby>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
3. Blanket baby>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
4. Tilam>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>DONE


FEEDING:
1. Botol susu >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE ~standby 1 je since nk breastfeed


BARANG MOMMY:

1. Kain batik>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE ~berguna gk org bg ms kwin dulu
2. Tuala>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE ~pakai je ape ada xkn nk beli br
3. Stoking>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
4. Nursing bra>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
5. Nursing pad>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
6. Disposable panties (senang kt hospital)>>>>>>>>>>
DONE
7. Jamu, bengkung dsbg (SET BERPANTANG) >>>>>>>
NOT
8. Pad>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
DONE
9. Buku/Magazine>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ada internet kira ok la kn.. hehe


list ni adalah brg2 yg pd saya berguna.. brg2 yg not priority atau boleh beli lambat sikit kena masuk dlm list lain.. kalau nk tgk full list singgah CHECKLIST BRG NEWBORN BABY & MOMMY


nmpknya yg colour oren dah tak byk.. tinggal barut, dah beli sikit tp tak cukup kena tmbh gk.. tunggu mak buat.. minyak telon/yuyi dgn tuam tu beli skali ngn jamu.. ni pun nanti mnta mak belikan je..


No comments:

Related Posts with Thumbnails